Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

A fost instituit un Pelerinaj Național pentru întreaga Biserică Română Unită cu Roma

 
A fost instituit un Pelerinaj Național pentru întreaga Biserică Română Unită cu Roma
  • 07 Mar 2016
  • 5066

Cu prilejul Anului Sfânt al Milostivirii Divine a fost instituit un Pelerinaj Național pentru întreaga Biserică Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Fecioarei Săracilor din Cărbunari (Blaj).

În periada 28-29 mai 2016 sunt așteptați la Pelerinajul Milostivirii, toți cei care doresc să o cinstească pe Cea mai mărită decât Serafimii, Fecioara Sfântă, Maica Milostivirii, dar mai ales toți cei care își trăiesc existența la periferia societății (bolnavi, persoane cu dizabilități, șomeri, nevoiași), pentru a primi binecuvântarea Fecioarei Săracilor și a se bucura de harurile deosebite ale trecerii prin Poarta Sfântă a Catedralei de la Blaj în acest An Jubiliar.

Totodată, se dorește ca la acest eveniment să participe operatorii sociali și medicali precum și dascălii și voluntarii care sunt implicați în operele de binefacere și în instituțiile de educație de pe cuprinsul Eparhiilor Bisericii Greco-Catolice.

 

Pelerinajul se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă 28 mai

-      orele 17.00-23.00: Vecernia urmată de veghe în Catedrala Sfânta Treime din Blaj. În cadrul acestei seri vor fi momente spirituale, meditație, adorație și rugăciune.

Duminică 29 mai

-      orele 8.00-10.00: Procesiune de la Catedrală la Sanctuarul Fecioarei Săracilor de la Cărbunari.

-      ora 10.00: Liturghie Arhierească la Sanctuarul din Cărbunari

-      ora 14.00: Paraclisul Maicii Domnului la Sanctuarul din Cărbunari

 

«Vă așteptăm, așadar, Preasfințiile Voastre, cucernici Părinți, cuvioase persoane consacrate (călugări, călugărițe) și iubiți credincioși, să intrăm împreună în acest Pelerinaj al Milostivirii pe „poarta inimii Domnului”, în taina cea mai adâncă a Dumnezeirii celei Întreite, care este iubire, iertare și milostivire, cu spirit de pocăință și plini de încredere în Cel care „a venit să caute şi să mântuiască pe cel pierdut” (Lc 19,10)», scrie Preafericitul Cardinal Lucian, în invitația adresată episcopatului și întregii Biserici Române Unite.

 

Conținutul întregii scrisori îl puteți citi mai jos: