Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Foto: Misiune parohială la Teiuș

 
Foto: Misiune parohială la Teiuș
  • 09 Apr 2016
  • 3068

În cadrul misiunilor parohiale, propuse de către profesorii Institutului Teologic Buna Vestire”-Blaj, în anul Sfânt al Milostivirii, decretat de către Sfântul Părinte Papa Francisc, a avut loc la Teiuș o astfel de întâlnire.

Invitat de către Pr. Paroh, Paul Turcu, să țină o primă prelegere a fost Pr. Prof. Dr. Cristian Barta, Decanul Facultății de Teologie Greco-Catolică. Duminică, 3 aprilie, acesta a dezvoltat tema crucii și a milostivirii arătând faptul că Biserica se află în a III-a duminică a Postului Mare, duminica Sfintei Cruci și a Închinării Crucii, care relevă în profunzime, tocmai milostivirea lui Dumnezeu făcut om, care se lasă răstignit pe cruce, ca noi să fim mântuiți.

A doua prelegere a fost ținută de Pr. Barta joi, 7 aprilie, fiind prezenți și toți preoții din Protopopiat, care se întâlnesc în parohia Teiuș, cu ocazia vizitelor în fiecare parohie, în perioada Postului Mare. În cadrul aceleași teme a milostivirii, părintele profesor, a subliniat importanța alegerii adevăratelor repere și idealuri în viață, adresându-se pe această temă, în mod particular tinerilor din parohie care au fost prezenți.

Paul Turcu