Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

100 de mii de euro pentru victimele cutremurului din Ecuador

 
100 de mii de euro pentru victimele cutremurului din Ecuador
  • 18 Apr 2016
  • 2932

"Ajutorul din partea lui Dumnezeu și a fraților să le dea forță și sprijin", s-a rugat Sfântul Părinte la rugăciunea antifonului marian pascal "Regina Coeli" de duminică, îndreptându-și gândul către populația din nordul Ecuadorului lovită de un puternic cutremur de pământ, din provinciile Esmeraldas și Manabì, cele mai afectate.

Un bilanț provizoriu indică peste 260 de morți și numeroși răniți, asociația Caritas din Italia atrăgând atenția asupra faptului că numărul victimelor este destinat să crească, neputându-se face deocamdată o evaluare clară a numărului de victime și a dimensiunilor pagubelor materiale.

Asociația Caritas  din Ecuador s-a pus deja în mișcare pentru acordarea ajutoarelor de urgență și, în colaborare cu mons. Heras, președinte al pastoralei sociale, încearcă să monitorizeze situația și să pună în aplicare un plan imediat de ajutoare, în ciuda faptului că numeroase drumuri au devenit impracticabile în urma ploilor abundente din ultima perioadă.

Omonima asociație italiană care, de numeroși ani, colaborează cu asociația Caritas din Ecuador prin multe proiecte, și-a exprimat imediat solidaritatea cu populația lovită de puternicul seism.

În discursul de deschidere a celui de-al 38-lea Simpozion național pe tema milostivirii, mons. Francesco Soddu, director al asociației Caritas din Italia, și-a exprimat solidaritatea în rugăciune și, ca semn concret, pune la dispoziția Caritas-ului din Ecuador o primă contribuție de 100 de mii de euro pentru acțiunile de urgență.

Provincia Esmeraldas și zonele muntoase andine din vecina provincie Imbambura se numără printre regiunile cele mai expuse riscurilor în privința seismelor. În vederea reducerii vulnerabilității populației în caz de catastrofe naturale, asociația Caritas a demarat în ultimii ani o serie de proiecte de pregătire pentru a face față situației de urgență, printre acestea numărându-se activități de prevenire și planuri de evacuare care au fost prezentate și în școli. În Ecuador, peste 20% din populație trăiește sub pragul de sărăcie, 11% din rândul populației intrând în categoria persoanelor subnutrite.Sursa:ro.radiovaticana.va