Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Musulman convertit și vindecat prin mijlocirea Sfântului Charbel

 
Musulman convertit și vindecat prin mijlocirea Sfântului Charbel
  • 25 Apr 2016
  • 3272

Părintele Madji Allawi, preot libanez maronit, originar dintr-o familie de musulmani, s-a convertit la creștinism de când era încă foarte tânăr. Acesta este cunoscut pentru apropierea sa față de cei săraci și nevoiași.

De asemenea, este președintele Asociației „Bonheur du Ciel”, care se ocupă de persoanele dependente de droguri cu ajutorul îndurării lui Dumnezeu și a harului Său, fără nici un fel de tratament medical. Mii de tineri creștini și musulmani apelează la serviciile asociației și se vindecă în câteva luni.

Îi hrănește pe cei săraci la restaurantul său deschis în localitatea Bourj Hammoud și oferă îmbrăcăminte și cele necesare săracilor și refugiaților din Liban.

Într-un interviu special, Părintele Madji Allawi și-a povestit istoria: „La începutul Postului Mare din anul 2014 am decis să donez un rinichi, dar după ce am fost supus examenelor clinice s-a descoperit faptul că aveam o problemă la stomac provocată de un virus puternic. Am petrecut apoi 6 luni și 17 zile prin spitale și săli de operații. În foarte scurt timp, slăbiciunea a început să lase urme puternice în corpul meu, iar medicii au decis că am nevoie de un intestin artificial pentru a accelera procesul de digestie, care era aproape blocat. Nu puteam duce nimic la gură, decât Sfânta Împărtășanie. Prietenii mei din Australia au început să strângă fonduri pentru a mă ajuta, deoarece în Liban nu dispuneam de o asigurare medicală care să acopere costurile intervenției. Apoi, pe data de 1 august 2014 m-au internat de urgență pentru că am făcut o infecție gravă, aveam febră și dureri. Mi-am pierdut cunoștința, iar familia mea era disperată pentru că nu puteam să fiu operat.

În acea zi, fiul meu Christ, în vârstă de 10 ani, a mers la mormântul Sfântului Charbel și s-a rugat pentru mine cu aceste cuvinte: Tu îi ajuți pe toți, te rog să îl ajuți și pe tatăl meu. Mi-a adus o fașă pe care mi-au pus-o în jurul stomacului. Fiul meu avea multă speranță în vindecarea mea.

Pe 5 august, în Ajunul Sărbătorii Schimbării la Față a Domnului, am plecat din spital pentru a participa la Sfânta Liturghie, cu gândul de a mă întoarce înapoi în după-amiaza aceleiași zile. A doua zi, rezultatele examenelor clinice au arătat că totul merge bine, chiar foarte bine”.

Apoi Părintele Madji a adăugat: „Sfântul Părinte Papa Francisc a îndemnat Asociația „Bonheur du Ciel” să continue această muncă începută pe calea milostivirii. De asemenea, Pontiful Roman oferă tot sprijinul acestei cauze nobile, care are ca scop restabilirea demnității umane, rodul credinței în Cristos; se roagă pentru ea și pentru toți aceia care susțin această inițiativă, dându-le binecuvântarea sa apostolică încununată cu bucurie și pace”.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:it.aleteia.org