Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

COMUNICÂND ÎNDURAREA. Mesajul PS Claudiu cu ocazia zilei comunicațiilor sociale

 
COMUNICÂND ÎNDURAREA. Mesajul PS Claudiu cu ocazia zilei comunicațiilor sociale
  • 08 Mai 2016
  • 2822

Comunicare și milostivire sunt cuvintele cheie ale Mesajului papei Francisc pentru Ziua comunicațiilor sociale 2016. Este un apel la responsabilitate către cei care folosesc mijloacele moderne de comunicare, în special pentru cei care au puterea și menirea de a forma conștiințe. Este un îndemn totodată la a conștientiza faptul că directă sau virtuală, comunicarea este întotdeauna chemată să creeze punți.  

Proximitatea Rusaliilor, ce în Biserica Romano-Catolică se celebrează la o săptămână după difuzarea mesajului Sfântului Parinte, ne dă și sensul comunicării: suntem invitați să lăsăm ca diversitatea manierelor noastre de a comunica să fie unite de limbajul iubirii, rod al prezenței Spiritului Sfânt, transformând astfel comunicarea în comuniune.

Pentru creștini pare un mesaj superflu, fiindcă noi, cei ce suntem chemați de către Sfântul Pavel temple ale Spiritului Sfânt ar trebui să fim experți în această artă. În practică însă constatăm în societatea de astăzi chiar și printre creștini, cu câtă ușurință comunicarea poate deveni manipulare sau mijloc de excluziune sau o formă de posesie asupra celuilalt.

Moderne sau nu, directe sau virtuale, manierele actuale de comunicare au nevoie să fie încreștinate încontinuu. Sfântul Iacob, în scrisoarea pe care o adresează primelor comunități de creștini atrage atenția încă de pe atunci asupra felului în care cuvântul poate zidi sau distruge, devenind semn de binecuvântare sau blestem.

Spiritului Sfânt, celui care ne-a unit prin botez în același Domn Isus Cristos, să-i cerem darul unității și al comuniunii. Comunicarea noastră va deveni atunci un mijloc eficace prin care vestea cea bună a milostivirii Tatălui să ajungă la toate periferiile vieții și societății noastre.

 

Cu ocazia zilei comunicațiilor sociale,

PS Claudiu Pop, responsabil pentru mass-media în cadrul Conferinței Episcopilor din România