Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Societatea civilă poloneză cere protecție totală pentru viața copiilor nenăscuți

 
Societatea civilă poloneză cere protecție totală pentru viața copiilor nenăscuți
  • 17 Mai 2016
  • 6438

De Ziua Familiei, pe 15 mai 2016, în 140 de orașe din Polonia au avut loc marșuri care cereau eliminarea din legislația țării a prevederilor care permit avortul în cazul în care este periclitată viața mamei, în caz de viol și în caz de patologii ireversibile ale embrionului. Acestea sunt singurele excepții în care legea poloneză, cea mai restrictivă din Europa, permite avortul.

Askanews.it relatează cuvintele unuia dintre organizatori, Pawel Kwasniak, din Varșovia:

Astăzi le solicităm autorităților statului să asigure o protecție juridică deplină a copiilor nenăscuți.

Cu ceva timp luni înainte, în Polonia a circulat o scrisoare deschisă în care personalități ale vieții publice, în special jurnaliști, cereau eliminarea acestor prevederi legislative. În scrisoarea lor, ei menționează un lucru pe care puțină lume îl cunoaște, și anume că liberalizarea completă a practicii avortului a fost prima măsură legislativă introdusă în Polonia de ocupanții naziști. Redăm traducerea scrisorii:

În lagărele naziste din timpul celui de al Doilea Război Mondial, o moașă pe nume Stanisława Leszczyńska apăra femeile gravide și copiii lor. Îi apăra de frig, de mizerie, de paraziți. Le oferea ajutorul, căldura și bunătatea ei. Nu a făcut niciun compromis în apărarea vieții și nu a luat parte niciodată la uciderea de copii nenăscuți. Cu riscul propriei vieți, l-a înfruntat chiar pe medicul criminal care făcea și avorturi Josef Mengele.

Azi multe spitale poloneze au devenit locuri ale morții pentru copiii nenăscuți. Aici aceștia nu primesc niciun ajutor real, niciun puc de căldură sau bunătate. Medicii și personalul medical iau parte la uciderea copiilor nenăscuți. Unii se tem de probleme sau că își vor pierde locul de muncă. Iar această situație se datorează legislației curente a Poloniei.

Stimați parlamentari, puteți schimba aceasta. Voi îi puteți reda legii calibrul moral. Este adevărat că Uniunea Europeană va face presiuni asupra voastră. La fel vor face și lobiștii pro-avort, precum și clinicile de fertilizare in-vitro. Dar, spre deosebire de Stanisława Leszczyńska, măcar nu veți fi cu arma la tâmplă.

A venit timpul să scoatem în afara legii uciderea copiilor nenăscuți în Polonia.

Puțină istorie

Dupa cucerirea naţiunilor slave, germanii au elaborat așa numitul “Plan Est” un plan de exterminare a popoarelor cucerite, în care au recomandat naţiunilor ocupate să folosească metode contraceptive și să legalizeze avortul. Planurile naziștilor sunt exemplificate cel mai bine printr-o declaraţie dată de Martin Bormann, secretarul particular al lui Hitler și șeful cancelariei NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei – partidul nazist):

Datoria slavilor este de a munci pentru noi. Când nu mai avem nevoie de ei, nu au decât să moară. (…) Fertilitatea slavilor este nedorită.

Când fetele şi femeile din Estul ocupat fac avort, nu putem decât să le favorizăm asta, în nici un caz să ne opunem. Führerul crede că ar trebui autorizată dezvoltarea unui comerţ prosper cu contraceptive. Nu ne interesează să vedem populaţia non-germană înmulţindu-se.

Sursa: McGovern, James (1968). Martin Bormann. New York: William Morrow & Company;
NCA II. Office of the United States Chief of Counsel for Prosecution of Axis Criminality.
Nazi Conspiracy and Agression, Volume II. 1946; Harvest of Hate, 1954, pp. 273-4.

Polonia este printre primele 10 țări cu cea mai mică rată a mortalității materne din întreaga lume, conform CIA World Factbook.

În ciuda afirmațiilor activiștilor pro-avort, există o corelație între moartea maternă și practica avortului. Noi studii arată că țările cu legislații restrictive în privința avortului înregistrează o sănătate maternă mai bună.

Studii numeroase publicate în prestigioase reviste de specialitate arată că avortul crește riscul ulterior de nașteri premature și, dacă se repetă, poate dubla probabilitatea nașterii de copii cu handicapuri grave.



Sursa:stiripentruviata.ro