Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Vatican. Prezentarea ieslei și a pomului de Crăciun

 
Vatican. Prezentarea ieslei și a pomului de Crăciun
  • 15 Noi 2016
  • 1973

La 9 decembrie 2016, va avea loc în Vatican prezentarea ieslei cu nașterea lui Cristos și iluminarea bradului de Crăciun, informează un comunicat al Guvernatoratului Statului Vatican. Anul acesta bradul de Crăciun din Piața Sfântul Petru va sosi din regiunea italiană Trento, iar ieslea reprezentând Nașterea Domnului va fi donată de arhidieceza și Guvernul din Malta.

Spre deosebire de alți ani, anul acesta ieslea și bradul de Crăciun vor fi iluminate până în noaptea de duminică 8 ianuarie 2017, zi în care se sărbătorește Botezul Domnului, iar din punct de vedere liturgic se încheie timpul Nașterii. În locul pomului de Crăciun, un brad roșu înalt de 25 de metri, copiii de la o școală din zonă vor planta patruzeci de noi puieți de brad roșu și larice într-o zonă apropiată unde recent au fost tăiați câțiva copaci afectați de un parazit. Bradul de Crăciun va ajunge la Roma la 24 noiembrie 2016 și va fi înălțat în Piața Sfântul Petru. Ieslea care va ajunge în cetatea Vaticanului a fost selectată în urma unui concurs între artiști locali și reproduce peisajul maltez. Personajele, în număr de 17, poartă veșminte tipic malteze, dar și unelte sau instrumente muzicale. De asemenea, este reprezentată și Crucea de Malta, dar și o rechemare la realitate reprezentată de o „luzzu”, ambarcațiune tipică arhipelagului maltez ce reprezintă tradiția, pescuitul și viața, dar și realitatea imigranților care navighează pe ape pentru a ajunge în Italia.

Bradul de Crăciun va fi împodobit și în acest an cu sfere din lut, realizate de copiii din secțiile oncologice din câteva spitale italiene, care au participat la un program de ceramico-terapie recreativă. De asemenea, iluminarea pomului va fi o noutate, mai ales pentru ocrotirea mediului. În acest sens, 18 mii de beculețe cu tehnologie led vor împodobi bradul din Cetatea Vaticanului. 

În fine, în dimineața zilei de 9 decembrie a.c., o delegație din regiunea Trento și una din Malta, împreună cu câțiva copii care au realizat sferele, vor fi primiți în audiență de papa Francisc pentru prezentarea oficială a darurilor.

(rv – I. Ursuleac)Sursa:ro.radiovaticana.va