Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mons. Pietro Parolin este noul secretar de Stat

 
Mons. Pietro Parolin este noul secretar de Stat
  • 31 Aug 2013
  • 3271
Sfântul Părinte a acceptat, potrivit can.354 din Codul de Drept Canonic, demisia cardinalului Tarcisio Bertone, secretar de Stat, cerându-i însă să rămână în funcţie până pe 15 octombrie 2013, cu deplinele facultăţi pe care le implică această misiune.

Totodată, Sfântul Părinte l-a numit pe noul secretar de Stat: mons. Pietro Parolin, actualul nunţiu apostolic în Venezuela. El va întra în funcţie pe 15 octombrie 2013. Cu acea ocazie, Papa va primi în audienţă pe superiorii şi oficialităţile Secretariatului de Stat, pentru a-i mulţumi public cardinalului Tarcisio Bertone pentru modul fidel şi generos în care a slujit Sfântul Scaun şi pentru a-l prezenta pe noul secretar de Stat.

Sfântul Părinte i-a confirmat în funcţie pe mons. Giovanni Angelo Becciu, substitut pentru Afaceri Generale, pe mons. Dominique Mamberti, secretar pentru Raporturile cu Statele; mons. Georg Gänswein, prefect al Prefecturii Casei Pontificale; pe mons. Peter Wells, consilier pentru Afaceri Generale şi pe mons. Antoine Camilleri, sub-secretar pentru Raporturile cu Statele.

Mons. Parolin s-a născut în localitatea Schiavon, din provincia Vicenza, pe 17 ianuarie, în urmă cu 58 de ani: Fiul al unui comerciant de fierărie şi al unei învăţătoare, a rămas orfan de tată la vârsta de 10 ani.

Sfinţit preot la 25 de ani, devine vice-paroh în parohia Preasfânta Treime din localitatea Schio, înainte de a intra, în 1983, la Academia Pontificală Ecleziastică.

Admis în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun, îşi desfăşoară activitatea diplomatică la nunţiaturile din Nigeria şi Mexic.

Revine la Roma în 2002 unde este numit sub-secretar al Secţiunii pentru Raporturile cu Statele, ocupându-se în special de raporturile dintre Sfântul Scaun şi ţările asiatice, mai ales Vietnam şi China, aducând de asemenea o contribuţie fundamentală la adeziunea Vaticanului la Tratatul de neproliferare nucleară.

În 2009 este numit nunţiu apostolic în Venezuela, iar pe 12 septembrie 2009 este sfinţit episcop de Benedict al XVI-lea, în bazilica Sfântul Petru.Sursa:ro.radiovaticana.va