Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Blaj: Adunarea Generală ASTRU

 
Blaj: Adunarea Generală ASTRU
  • 13 Oct 2013
  • 4777
Pentru tinerii astriști din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș, ziua de sâmbătă, 12 octombrie a.c., a fost una a bucuriei și a comuniunii, întrucât a avut loc la Blaj, Adunarea Generală ASTRU. Au fost prezenți tineri din Blaj, Alba Iulia, Târgu Mureș, Târnăveni și Sibiu însoțiți de asistenții spirituali.

În Catedrala „Sfânta Treime” astriștii au participat la celebrarea Sfintei Liturghii, la începutul căreia Preasfințitul Părinte Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, și-a exprimat bucuria că această întâlnire are ca punct central celebrarea sfintei Euharistii, insistând mai apoi asupra faptului că în viața tânărului este nevoie de rugăciune și de deschidere în fața lui Dumnezeu și a Maicii Sfinte pentru a vedea planul lui Dumnezeu cu noi și pentru a înțelege  planul Lui cu noi. În acest sens Preasfințitul Claudiu spunea: „ASTRU,  nu este o asociație ca oricare alta ci este Asociația Tinerilor Români Uniți. Să ne gândim că asociație înseamnă ceva pus împreună și aceasta ne aduce aminte de comuniunea din Biserică, de faptul că voi trebuie să fiți uniți între voi, uniți în rugăciune și să propovăduiți o asemenea comuniune cu ceilalți tineri. De aceea vă invit în primul rând să vă lăsați pătrunși de puterea rugăciunii, a evangheliei, a meditației ca în lumina acestora să iasă din inimile voastre tot ceea ce Dumnezeu a sădit acolo și doar făcând astfel veți putea împlini rolul de Asociație care are o misiune și pentru ceilalți. Maica Sfântă să vă păzească și Spiritul Sfânt să vă lumineze, ca să aduceți roade într-adevăr utile pentru voi și pentru întreaga Biserică.

După săvârșirea sfintei liturghii, delegații filialelor ASTRU s-au întrunit în aula Institutului Teologic pentru a dezbate punctele propuse pe ordinea de zi. Au fost prezentate și discutate probleme de interes general legate de istoria ASTRU-lui, rolul ASTRU-lui în viața tânărului, legătura dintre ASTRU și Acțiunea Catolică, precum și prezentarea succintă a evenimentelor din cadrul Acțiunii Catolice desfășurate pe sectoarele tineri și copii, începând din anul 2007 până astăzi. A fost ales noul Consiliu director ASTRU pentru următorii doi ani precum și desemnarea persoanelor pentru sectoarele copii și tineri din cadrul Federației ACRO. Și problema statutului a fost adusă în discuție dorindu-se o reactualizare a statutului și chiar o uniformizare cu a celorlalte asociații ASTRU.  

La finalul programului adunării generale s-a ajuns la concluzia că întâlnirile de genul acesta sunt întotdeauna bine venite și de un real folos de aceea s-a propus ca următoarea întâlnire ASTRU Arhieparhial să fie pentru luna martie 2014, la o dată care va fi stabilită ulterior.

ASTRU Blaj