Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

VIDEO: Greco-catolicii români la Televiziunea Franceză de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

 
VIDEO: Greco-catolicii români la Televiziunea Franceză de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului
  • 16 Aug 2018
  • 3263

Miercuri, 15 august 2018, pe canalul național de televiziune France 2 din Franța, a fost difuzat reportajul “Icoana Adormirii Maicii Domnului: anunțarea Paradisului” realizat de Thomas Wallut, în regia lui Jean-Claude Salou.

(Reportajul poate fi urmărit AICI)
 

Materialul își propune să prezinte simbolismul icoanei Adormirii Maicii Domnului: Cum se poate citi și contempla această imagine? Care este locul său în timpul celebrărilor liturgice? Cum să te rogi în fața ei? Care este mesajul său pentru lumea de astăzi?

Telespectatorii sunt invitați să contemple și să mediteze la splendoarea artistică a acestei icoane, adevărată cateheză în imagini, dar și asupra misterului credinței creștine, dispunând de explicațiile oferite de Vizitatorul Apostolic al Sfântului Scaun pentru românii din diaspora, Pr. Cristian Crișan, parohul parohiei greco-catolice române din Paris, și Pr. Charbel Maalouf, preot paroh al parohiei melchite Saint-Julien-le-Pauvre din Paris.

La realizarea emisiunii și-au mai adus aportul cvartetul greco-catolic român format din Cristina Ardelean, Antonel Boldan, Vlad Crosman, Andreea Soare, însoțiți de pr. Mihai Marina.

Emisiunea surprinde și imagini din timpul Prohodului Maicii Domnului celebrat de surorile Baziliene de la mănăstirea „Sfânta Maria” de pe Dealul Crucii, Baia Mare.

Nu este pentru prima dată când Televiziunea Franceză realizează emisiuni despre Biserica Greco-Catolică din România. Aceeași echipă a realizat în ultimii ani mai multe reportaje sau documentare care au prezentat aspecte din istoria și viața Bisericii Române Unite:

Marie, la mère des orientaux!

"Icoana Paștelui: mesajul Învierii"

”Omagiul martirilor Bisericii Greco-Catolice din România”

"Un mic colţ din România într-un cartier al Parisului"

"Le père Alin : témoin de la renaissance roumaine"

"La grande famille du Père Irénéu"

"Iconostasul, poartă spre Cer"

Reportajul difuzat în Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este o dovadă în plus a intersului față de Biserica Greco-Catolică din România.

 

ACC