Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pr. Cristian Crișan, coordonator pentru greco-catolicii români din Italia

 
Pr. Cristian Crișan, coordonator pentru greco-catolicii români din Italia
  • 27 Sep 2018
  • 3860

Credincioșii greco-catolici români prezenți în Italia au un coordonator național recunoscut oficial de Biserica catolică din Peninsulă: este pr. Cristian Dumitru Crișan, din clerul Arhieparhiei de Făgăraș și Alba-Iulia a Românilor.

Numirea oficială a fost comunicată azi de președintele Conferinței episcopale italiene, card. Gualtiero Bassetti, la întâlnirea cu presa din Sala Marconi de la Departamentul de comunicare, la încheierea adunării Consiliului permanent al CEI, desfășurată la Roma în zilele 24-26 septembrie 2018.

Născut în 1981 și hirotonit preot în 2008, pr. Crișan este doctor în drept canonic. Actualmente rector al Misiunii greco-catolice române din Franța, în 9 aprilie 2018 a fost numit de papa Francisc vizitator apostolic pentru credincioșii greco-catolici români din Europa occidentală.

 

 Sursa:vaticannews.va/ro