Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pelerinajul Parohiei Greco-Catolice Române din Paris la Paray le Monial

 
Pelerinajul Parohiei Greco-Catolice Române din Paris la Paray le Monial
  • 15 Oct 2018
  • 1314

Sâmbătă 13 octombrie 2018, Parohia Greco-Catolică Română „Sfântul Gheorghe” din Paris a organizat un pelerinaj la Sanctuarele închinate Sfintei Margareta Maria Alacoque și Sfântului Claudiu de la Colombiere de la Paray le Monial, orașul din care s-a răspândit în întreaga lume cultul Preasfintei Inimi a lui Isus.

Pe lângă celebrarea Sfântei Liturghii, programul pelerinajului a cuprins vizitarea locurilor în care a trăit și s-a rugat vizionara Sfânta Margareta Maria Alacoque (1647-1690), o călugăriţă vizitandină care a avut între anii 1673-1675 numeroase viziuni în care Isus i-a cerut să fie cinstit sub imaginea inimii Sale de carne, spunându-i: „Priveşte Inima Care i-a iubit atât de mult pe oameni... În loc de recunoştinţă primesc din partea celor mai mulţi doar nerecunoştinţă”. Isus i-a încredinţat dorinţa sa arzătoare de a fi iubit de oameni şi planul său de a-şi arăta Inima cu toate comorile ei de iubire şi milă, sfinţire şi mântuire.

Pelerinii s-au rugat și în sanctuarul dedicat celui care a îndrumat-o pe Sfânta Margareta Maria ca părinte spiritual: Sfântul Claudiu de la Colombiere, din Societatea lui Isus. Acesta i-a fost indicat vizionarei de însuşi Mântuitorul pentru această delicată şi importantă misiune. În timp, atât el cât şi confraţii săi iezuiţi au devenit promotori zeloşi ai devoţiunii. În 1856 Papa Pius al IX-lea fixează Preasfânta Inimă a lui Isus ca sărbătoare a întregii Biserici, iar în 11 iunie 1899 Leon al XIII-lea consacră solemn toată omenirea Preasfintei Inimi.

Scopul acestui pelerinaj al credincioșilor de la Paris, însoțiți de Pr. Paroh Cristian Crișan și de Pr. Mihai Marina, a fost unul spiritual, de regăsire interioară și în spirit de pocăință.

ACC