Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa la mormintele copiilor nenăscuți: este o zi de speranță

 
Papa la mormintele copiilor nenăscuți: este o zi de speranță
  • 03 Noi 2018
  • 3418

 

Culorile aprinse ale florilor se ciocnesc de cenușiul pietrelor de marmură, sub care se odihnesc rămășițele copiilor nenăscuți din „Grădina Îngerilor” (Roma), zonă dedicată îngropării copiilor din avorturi spontane sau provocate. Aici a ales Papa Francisc să se roage în ziua de 2 noiembrie a.c. Este primul Pontif care vizitează acest loc. Spațiul rezervat copiilor care nu au văzut încă lumina zilei este străjuit simbolic de două statui a doi îngeri.

După vizită și rugăciune la morminte, Papa a celebrat Sfânta Liturghie în capela „Isus Înviat”, în prezența primarului Romei, Virginia Raggi și a unui număr mare de persoane.

„Memorie și speranță” au fost primele cuvinte din omilia Sfântului Părinte. „Liturghia de astăzi este realistică, concretă, ne încadrează în cele trei dimensiuni ale vieții, dimensiunile pe care și copiii le înțeleg: trecut, viitor și prezent.

„Amintirea - a continuat Papa - este ceea ce face un popor puternic deoarece se simte înrădăcinat într-un itinerar, într-o istorie. Acest lucru ne face să înțelegem că nu suntem singuri, suntem un popor care are istorie, care are trecut, care are viață. Astăzi este o zi de speranță, o zi în care să privim la ce ne așteaptă: cer nou, pământ nou, cetatea sfântă a Ierusalimului. Ne așteaptă frumusețea”.

„Să-i cerem Domnului - a spus Papa în rugăciunea de încheiere - să ne dea harul de a nu ne pierde niciodată memoria și de a nu o ascunde. Să ne dea harul speranței, pentru a ști să privim orizontul și a nu rămâne închiși în fața unui zid. Să ne dea harul ca să înțelegem care sunt luminile care ne vor însoți pe calea care duce acolo unde suntem așteptați cu multă iubire”.

 

Traducere: Liviu Ursu

 Sursa:lastampa.it