Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Notre-Dame: imaginile din interiorului Catedralei după incendiu

 
Notre-Dame: imaginile din interiorului Catedralei după incendiu
  • 16 Apr 2019
  • 2367

Focul de la Catedrala Notre-Dame din Paris a izbucnit luni, 15 aprilie, în jurul orei 18, 50. A început sub acoperiș, apoi sa extins extrem de repede spre turlă. Flăcările au devorat șarpanta. A fost nevoie de câteva ore pentru a le stăpâni, iar la un moment dat "acestea au pus în pericol întreaga structură", a spus locotenent-colonelul Gabriel Plus, purtător de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Paris. "Bilanțul material este dramatic", a  mai adăugat acesta înainte de a detalia: "întregul acoperiș a dispărut, întreaga structură este distrusă, o parte a bolții s-a prăbușit, turla nu mai există".O investigație a fost deschisă pentru "distrugerea involuntară prin foc", a anunțat parchetul de la Paris. Pista unui incendiu accidental pornit de pe șantierul de pe acoperișul catedralei "este în atenția anchetatorilor în stadiul actual al investigației". În acest sens, în timpul nopții, lucrătorii de pe șantier au fost "audiați de anchetatori", a declarat procuratura. Focul pare să fi plecat de la nivelul schelei instalate pe acoperișul Catedralei, care se afla în renovare de câteva luni.

(Citește și: Acoperișul și turla au ars, dar zidurile și turnurile au rămas. Vom reconstrui Notre Dame )


Patru sute de pompieri din 18 echipaje, unii cățărați pe brațe mecanice la zeci de metri înălțime, s-au luptat pentru a stinge focul: un dispozitiv important a fost pus în funcțiune luni seara și toată noaptea. Un pompier a fost rănit. Folosirea avioanelor de stingere cu apă nu era o soluție: "Căderea masivă de apă pe acest tip de clădire ar fi putut duce la prăbușirea întregii structuri", a scris pe tweeter Securitatea Civilă din Franța.Coroana de spini și tunica Sfântului Ludovic au fost salvate din flăcări, a declarat Mons. Patrick Chauvet, rectorul catedralei. Eric Fischer, director al Fundației  Oeuvre Notre-Dame, crede că va fi nevoie de "decenii" pentru reconstrucție.

(Citește și: Video/Foto: Inima Parisului în flăcări. Primele declarații)


Președintele Franței, prezent la fața locului alături de Mons. Michel Aupetit, Arhiepiscopul Parisului, a declarat în mod solemn: „Vom reconstrui, împreună, Catedrala... Vom reconstrui Notre Dame”.

 

Traducere: ACC

 Sursa:http://www.lefigaro.fr