Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

„Botezați și trimiși” - întâlnirea copiilor din parohia Biertan

 
„Botezați și trimiși” - întâlnirea copiilor din parohia Biertan
  • 19 Mai 2019
  • 1025

Botezați și trimiși a fost tema întâlnirii din 18 mai 2019, a copiilor din Parohia Greco-Catolică Biertan, județul Sibiu. Sub conducerea părintelui Tudor Alexandru Gecășan,  în colaborare cu părintele Eugen Blaj, directorul Operelor Pontificale Misionare din România, ajutat de câțiva animatori, copiii au sărbătorit cei  176 de ani de la fondarea Copilăriei Misionare (19 mai 1843).

La jumătatea secolului XIX-lea, un episcop francez, Charles de Forbin-Janson, a fost profund marcat de faptul că în China au murit mulți copii fără  fi primit botezul. Neputând să plece personal misionar, comsultându-se cu Pauline Marie Jaricot, fondatoarea Operei Misionare Pontificale pentru propagarea credinței, episcopul a fost inspirat să implice copiii din Franța la cooperare prin RUGĂCIUNE și AJUTOR material, cu scopul de a-i ajuta pe copiii din China. Aceștia s-au angajat să spună un Bucură-te Marie în fiecare zi și să doneze un bănuț pe lună pentru fiecare copil.

În cadrul întâlnirii s-a vizionat un material cu viața copiilor și a familiilor din Africa, iar cei prezenți au avut ocazia să asculte cum copii din Africa împreună cu Preoți misionari din România, cântă în limba română. Programul a continuat cu rugăciunea pentru copiii misionari, apoi au avut posibilitatea să participe fiecare la unul din cele patru workshop-uri  pregătite.

(GALERIE FOTO)

Scopul întâlnirii a fost de a-i ajuta pe copii să înțeleagă, că misiunea lor, este aceea de a contribui la mântuirea colegilor  și a prietenilor  lor prin:

Rugăciune,  rugându-se zilnic pentru ceilalți copii și pentru răspândirea mesajului evanghelic.

Colecta,  este rodul sacrificiilor copiilor misionari și a celor care doresc să dea un viitor mai bun copiilor din lumea înreagă.

Martor misionar, prin comportamentul și mesajul lor copiii misionari sunt martori și exemple de viață pentru colegii/ prietenii lor și pentru întreaga comunitate.

Vă invităm să ne rugăm în fiecare zi „rugăciunea pentru copiii misionari:”

Isuse, încredințez în mâinile tale viața mea și a tuturor copiilor din această lume. În mod special, mă rog pentru copiii care trăiesc în lipsuri și în suferințe. Vreau să fiu un misionar al iubirii, slujindu-te pe Tine în ei. Ajută-mă să recunosc chipul tău în orice copil pe care îl întâlnesc și învață-mă să iubesc, așa cum tu mă iubești mereu. Te rog nu permite să fiu indiferent față de cei care au nevoie de sprijinul meu și dă-mi curajul să fiu un misionar autentic al Evangheliei Tale. Amin.

 

 

                                                                                                      Corina Simona Gecășan