Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Preafericitul Părinte Cardinal Lucian participă la întâlnirea responsabililor Bisericilor Orientale

 
Preafericitul Părinte Cardinal Lucian participă la întâlnirea responsabililor Bisericilor Orientale
  • 20 Noi 2013
  • 3217
Între 19 şi 22 noiembrie, se desfăşoară în Vatican Adunarea plenară a Congregaţiilor pentru Biserici Orientale, cu tema “Biserici Orientale Catolice la 50 de ani de la Conciliul Vatican al II-lea”, la care participă şi Preafericitul Părinte Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

În programul reuniunii de lucru se prevede întâlnirea participanţilor cu Sfântul Părinte, pe 21 noiembrie.

Cardinalul Sandri, prefectul Congregaţiei pentru Biserici Orientale, a spus cu ocazia deschiderii Anului academic la Institutul Pontifical Oriental că „Papa Francisc a acceptat să repete întâlnirea care a avut loc pentru prima dată în 2009”, când responsabilii Bisericilor Orientale „au fost ascultaţi de Benedict al XVI-lea într-o spornică dimineaţă de reflecţii, începută şi încheiată cu momente de rugăciune”; şi de această dată, participanţii vor putea din nou să intervină „în faţa Papei privind situaţia creştinilor orientali. Siria şi Irakul, Egiptul şi Ţara Sfântă, precum şi alte regiuni locuite de diaspora orientală vor fi astfel în gândurile întregii Biserici”, a mai spus prefectul departamentului vatican pentru Biserici Orientale.

UPDATE (21 noiembrie 2013)Sursa foto: e-communio.roSursa:ro.radiovaticana.va