Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

5 ani de la înființarea Episcopiei greco-catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de București

 
5 ani de la înființarea Episcopiei greco-catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de București
  • 29 Mai 2019
  • 1915

În urmă cu cinci ani, pe 29 mai 2014, se proclama simultan, la Roma și la Blaj, întemeierea noii episcopii de la București. Astfel Arhiepiscopul major, P. F. Cardinal Lucian, cu acordul Sinodului Bisericii Române Unite și acceptul Sfântului Părinte Papa Francisc, crea scaunul arhieresc al capitalei României pentru românii uniți cu Roma.

 

"Taina vieții creștine consistă în descoperirea voinței lui Dumnezeu și urmarea sa cu fidelitate. Împlinim 5 ani și suntem investiți de zestrea milenară a Bisericii catolice; Biserica lui Isus zidită pe stânca apostolului Petru. O zonă la margine, dar unde călcâiul Maicii Preacurate continuă să ducă luptă contra șarpelui, zdrobindu-i capul.

Orice prezență creștină în lume este un mare har de la Dumnezeu și, în același timp, o mare răspundere. Harul este acela de a arăta cu degetul spre Cer mai ales atunci când înțelepciunea lui Dumnezeu nu se suprapune vanității divagărilor lumești și răspunderea este aceea că orice creștin nu-și uită datoria de a fi mai întâi om de omenie", scrie pe site-ul oficial al eparhiei episcopiabucuresti.ro

Mărire întru cei de Sus și pe pământ pace între oameni de bună-voire!