Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Liberi și milostivi: Tabără pentru părinți și copii

 
Liberi și milostivi: Tabără pentru părinți și copii
  • 13 Aug 2019
  • 889

Duminică s-a încheiat, în localitatea Vima Mică, Maramureș, cea de-a XIV-a ediție a Taberei pentru părinţi şi copii, organizată de Parohia Greco-Catolică Beclean cu sprijinul Asociației Ecomunio-Lumina Evangheliei.

(GALERIE FOTO)

Motto-ul taberei din acest an a fost: „Liberi și milostivi”. Motoul fiind inspirat din cuvintele Sfântului Părinte Papa Francisc rostite la Blaj în 2 iunie cu ocazia Beatificării celor șapte episcopi martiri ai Bisericii Greco-Catolice: "Aceşti fericiţi au lăsat poporului român o moştenire preţioasă: libertatea şi milostivirea."Pe parcursul celor trei zile petrecute în Defileul Lăpușului, la granița dintre Țara Chioarului și a Lăpușului, cei peste 130 de participanți s-au bucurat de activități și ateliere specifice care le-au dat posibilitatea de a  cunoaște mai bine viața Fericiților episcopi martiri greco-catolici, de a comunica mai mult şi mai eficient, de a-şi dărui prietenia şi de a fi mai apropiaţi între ei şi toţi împreună de Cristos, sursa bucuriei și a iubirii.La Vima, organizatorii au pregătit un program astfel încât acest loc relaxant unde Cerul se întalneşte cu Pământul, iar Cuvântul lui Dumnezeu găsește o rezonanță puternică în liniştea şi aerul curat, să le ofere atât celor mici cât şi celor mari un timp de neuitat.

Anul acesta, participanții au fost împărțiți în șapte echipe, fiecare echipă primind biografia unuia dintre Fericiții episcopi, iar pe parcursul taberei copiii și părinți au putut aprofunda mai bine viața și spiritualitatea Fericiților ierarhi greco-catolici. Astfel, pe lângă Sfintele Liturghii, momentele de rugăciune, Adorații Euharistice, cateheze, mărturia Mariei de la Puncte Inimă, timp pentru spovadă, activități recreative, participanții au trebuit să pregătească steaguri, imnuri și piese de teatru inspirate din viața episcopilor martiri.La finalul taberei, preotul organizator le-a spus participanților să rămână mereu liberi și milostivi precum episcopii martiri; liberi pentru a face binele și milostivi față de aceia care nu vor ști să aprecieze binele făcut.În urma experienței de la Vima, două mămici dau mărturie: C. O: „Am ajuns să-i îndrăgesc și mai mult pe toți cei șapte fericiții martiri pentru toată credința și neclintirea lor în fața Iuzilor! Iar pe preotul nostru să-l regăsesc în viața și activitatea Fericitului lui Ioan Suciu, cu aceleași preocupări pentru tineret și aceeași iubire față de tot ce înseamnă munca aceasta!”C. L: „Aici e o lume paralelă, un fel de ”buclă în timp și spațiu”...Nu este semnal, dar nici nu-i duce nineni dorul! Timpul zboară pe negândite, nu apuci decât să simți că trăiești frumos, că redescoperi valorile simple, dar atât de importante ale vieții... Reînveți să te joci, să cânți, să dansezi, să joci teatru, să cutreieri dealurile în căutare de indicii... Reînveți să te bucuri de oameni, să te rogi cu tot sufletul, să fii competitiv și fair-play... Îți amintești cu mare drag de jocurile copilăriei, râzi cu tot sufletul, redevii uman... Cine merge o dată, nu se poate să nu-și dorească să revină...”ACC