Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Estrela 2: reîntoarcerea rezoluţiei care destramă familiile

 
Estrela 2: reîntoarcerea rezoluţiei care destramă familiile
  • 28 Noi 2013
  • 3807
Problema raportului Estrela din Parlamentul european pare să nu se mai termine! Comisia responsabilă cu această procedură a aprobat din nou acest proiect de rezoluţie. Grupurile de lobby pro-avort prevăd deja votarea rezoluţiei pe 10 decembrie. Rapiditatea euro-birocraţiei în aceste cazuri trebuie admirată. Păcat că este vorba de o rezoluţie-simbol a culturii morţii care nu va aduce nimic bun în Europa: avort, renunţarea la obiecţia de conştiinţă, contracepţie, fecundare artificială, teoria genului…

Textul rezoluţiei a fost în mod extraordinar retrimis la comisia de specialitate prin votul majorităţii euro-parlamentarilor pe 22 octombrie. A fost vorba de un eveniment atât de neobişnuit încât funcţionarii au cerut sprijin Serviciului Juridic pentru a înţelege care este procedura corectă care trebuie urmată într-un caz ca acesta. Cu toate aceste, nici măcar juriştii Parlamentului European nu au fost capabili să clarifice situaţia. Astfel, Angelika Niebler (PPE) a propus un nou vot pentru amânarea votului din comisie. Totuşi, susţinătorii rezoluţiei propuse de Edite Estrela nu au avut nicio intenţie să renunţe: amânarea votului ar fi permis o dezbatere mai transparentă, în numele acelei democraţii pe care ei o garantează, exceptând cazurile în care este vorba de valori care nu pot fi negociate. Nu este aşadar întâmplător că aceeaşi majoritate care a sprijinit reconfirmarea rezoluţiei s-a opus şi amânării votului în comisie.

Această comisie pentru drepturile femeii şi ale libertăţii de gen (FEMM) este considerată cea mai progresistă comisie din această legislatură europeană care se apropie de finalul mandatului. Este condusă de comunistul suedez Mikael Gustafsson şi este alcătuită din numeroşi deputaţi de acelaşi calibru ca Estrela.

Federaţia europeană a asociaţiilor familiilor catolice (FAFCE) a invitat deja la mobilizare şi la îndemnarea euro-deputaţilor să voteze împotriva acestui proiect de rezoluţie prevăzut să fie supus votului pe 10 decembrie: „Viziunea care inspiră această rezoluţie nu este nimic altceva decât agenda radicală a grupurilor de lobby precum Federaţia internaţională de Planning familial (IPPF), a cărei directoare în Europa a declarat public că a contribuit la scrierea proiectului rezoluţiei în aceeaşi zi în care aceasta era făcută publică de membrii comisiei FEMM. IPPF colaborează cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) care a publicat ghiduri pentru educaţia sexuală şi care reprezintă unica referinţă în ceea ce priveşte conţinutul educaţiei sexuale”.

Această referire explicită a fost tăiată datorită mobilizării din ultimele săptămâni, într-un fel de „chirurgie estetică” pe care Estrela a dorit să o permită pentru a face mai atractiv propriul proiect. Cu toate acestea, rezoluţia rămână în mod decisiv una negativă şi nu are nimic de-a face cu adevăratul bine pentru sănătatea femeilor în Europa şi pentru binele copiilor. Aşa cum a semnalat şi ONG-ul European Dignity Watch, „marea parte a limbajului şi ale propunerilor radicale au rămas acolo unde erau”.

Aşa cum s-a întâmplat pe 22 octombrie 2013, victoria celor pro-avort nu este deloc garantată. Chiar dacă în Comisia FEMM majoritatea este formată din „elemente” care susţin anumite ideologii „progresiste”, restul celor cu drept de vot la Strasbourg ar trebui să fie mult mai atenţi în momentul votului pentru că în luna mai a anului viitor vor avea loc alegerile euro-parlamentare, iar electoratul va fi atent la acţiunile şi la omisiunile reprezentanţilor lor: rezoluţia Estrela nu va putea fi ţinută sub tăcere, aşa cum promotorii ei îşi doreau, sperând să dea un nou fundament proiectului morţii propus de ei.

Traducere: Andrei Hrişman


Sursa:lesalonbeige.blogs.com