Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Polonia. Spre beatificarea părinţilor sfântului Ioan Paul al II-lea

 
Polonia. Spre beatificarea părinţilor sfântului Ioan Paul al II-lea
  • 21 Oct 2019
  • 809

"Ridicaţi-vă! Să mergem!" este motoul ales pentru ediţia din acest an a Zilei Papei, marcată în data de 13 octombrie, dată ce aminteşte ultima apariţie a Maicii Domnului, la Fatima. Sunt 19 ani de când fundaţia "Dzielo Nowego Tysiaclecia" (Lucrarea noului mileniu), ce aparţine Conferinţei Episcopale din Polonia, a stabilit ca la 13 octombrie să fie celebrată Ziua Papei. "Dorim să-l facem cunoscut tinerilor pe Ioan Paul al II-lea, sfinţenia sa, măreţia rugăciunii sale, iubirea sa faţă de Biserică şi faţă de Preacurata Fecioară Maria, ca şi faţă de ministerul său", a subliniat în omilia Sfintei Liturghii de duminică, 13 octombrie, arhiepiscopul de Varşovia, cardinalul Kazimierz Nycz.

Anul acesta, Ziua Papei a marcat în Polonia deschiderea celebrărilor legate de împlinirea a 100 de ani de la naşterea lui Ioan Paul al II-lea, la 18 mai 1920. "Suntem fericiţi să-i încurajăm pe toţi, nu doar pe tineri, să descopere şi să-şi însuşească învăţătura sfântului Ioan Paul al II-lea. Lui îi datorăm în mare parte schimbările care au avut loc în ţara noastră. Curajul său, înţelepciunea şi forţa spiritului, au ajutat la schimbarea Poloniei", a spus preşedintele fundaţiei "Lucrarea noului mileniu", Dariusy Kowalczyk.

De asemenea, în cadrul celei de-a 384-a adunări plenare a episcopatului polonez, cu desfăşurare în zilele de 8, 9 octombrie, arhiepiscopia de Cracovia a obţinut – din partea Conferinţei Episcopale – acordul pentru a se adresa Sfântului Scaun în privinţa acordării autorizării – nulla osta – instituirii procesului diecezat de beatificare a părinţilor lui Ioan Paul al II-lea – Karol Wojtyła şi Emilia Kaczorowska.Sursa:vaticannews.va/ro