Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Țara în care se vor construi 400 de grote dedicate Fecioarei Maria

 
Țara în care se vor construi 400 de grote dedicate Fecioarei Maria
  • 12 Feb 2020
  • 701

În contextul Anului Național Marian în Argentina (8 decembrie 2019 - 8 decembrie 2020), dieceza de Catamarca, a lansat inițiativa construirii a 400 de grote dedicate Maicii Domnului Nostra Signora della Valle, patroana provinciei, pentru a aniversa cei 400 de ani de la descoperirea acestei imagini în peștera din Choya.

Propunerea, făcută de parohia „Doamna Noastră a Rozariului” din Hualfin, a fost prezentată episcopului de Catamarca, Mons. Luis Urbanc, care a stabilit ca fiecare comunitate să construiască 13 grote din piatră, simple și pe cât posibil asemănătoare cu peștera Choya, locul de origine al acestei devoțiuni.

Prima grotă a fost deja binecuvântată pe 30 ianuarie a.c., în Laguna Blanca. Parohul comunității, Pr. Rogelio Suárez a subliniat faptul că lucrarea s-a înfăptuit prin participarea „profesorilor, bunicilor, copiilor, tinerilor și a câtorva familii. Aceștia s-au implicat, pregătindu-se a sărbători cei 400 de ani ai Nostra Signora della Valle în mijlocul poporului”.

Pe lângă această inițiativă, cu ocazia Anului Marian în Argentina, se va celebra cel de-al IV-lea Congres Național Marian (26-28 aprilie), iar în luna septembrie se va celebra Congresul Teologico-Pastoral.

 

Traducere: LNUSursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie

  • 25 Mar 2017
  • 2861
  • 0