Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cum ne ajută tămâia în rugăciunea personală

 
Cum ne ajută tămâia în rugăciunea personală
  • 07 Iul 2020
  • 1374

Tămâia a fost întotdeauna parte integrantă a liturghiei catolice, dar poate favoriza și rugăciunea personală.

Mulți experți în sănătate vorbesc despre tămâie și rolul acesteia în a ne trezi simțurile în timpul meditației sau a rugăciunii. Poate că Dumnezeu a creat-o pentru aceste scopuri? De fapt, multe religii și spiritualități o folosesc pentru a încuraja o atmosferă meditativă. Tămâia ajută la luminarea spiritului, dar și la combaterea distragerilor și la eliminarea sentimentului de lipsă de speranță. În plus, întărește sistemul imunitar și acționează împotriva insomniei, iritabilității sau neliniștilor excesive. Permițându-i minții să se elibereze și să se exprime, permițându-ne o conectare cu noi înșine. Ca oameni, tot ceea ce facem cu corpul nostru are un impact asupra sufletului. Unitatea dintre trup și suflet face ca atunci când ne rugăm, toate simțurile noastre să fie implicate și să ne ajute sufletul să se ridice înspre Dumnezeu.

Simbolul tămâii în tradiția creștină

În tratatul său despre liturghie intitulat Sfânta jertfă a Liturghiei publicat la sfârșitul secolului al XIX-lea, Nicolas Gihr explică de ce tămâia este mai presus de toate un simbol al jertfei. Tămâia simbolizează spiritul de sacrificiu al omului sau viața lui de sacrificiu, deoarece seconsumă cu totul într-un foc de dragoste pentru preamărirea și slujirea lui Dumnezeu.

În plus, tămâia simbolizează rugăciunile noastre care se ridică la Dumnezeu. Mirosul de tămâie emanat din boabele arzătoare și care se ridică dând parfumul său specificsimbolizează și rugăciunea. Rugăciunea este abandonarea sufletului în fața lui Dumnezeu, ridicarea gândului și a spiritului către cer, aspirația inimii spre bunuri invizibile și veșnice. Când boabele de tămâie sunt așezate pe cărbunii fierbinți, emană un miros plăcut. La fel, dacă inima este lăsată să se aprindă de flăcările iubirii divine și a devoțiunii arzătoare, rugăciunea noastră este eliberată de toate lucrurile pământești și se ridică la Domnul ca un parfum plăcut și prețios. Astfel, rugăciunea noastră va primi un răspuns favorabil de laDumnezeu.

Atunci când este binecuvântată de un preot, tămâia este o bună modalitate de a îndepărta spiritele rele. Tămâia oferă astfel protecție și binecuvântare divină. În virtutea semnului crucii și al binecuvântării Bisericii, tămâia devine deosebit de eficientă pentru alungarea lui Satan sau pentru a-l ține departe de suflet și pentru a ne oferi protecție împotriva înșelăciunii și atacurilor duhurilor rele .

Dacă nu ați făcut acest lucru niciodată, aprindeți un bob de tămâie în timpul rugăciunii. Veți vedea că mirosul plăcut și atmosfera liniștitoare creată de aceasta vă va ajuta ca mintea și sufletul să se înalțe către Dumnezeu.

 

Traducere: ACCSursa:aleteia.org

Știri din aceeași categorie