Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc a ajuns în Irak: așteptarea unui popor, îmbrățișată de lumina Evangheliei

 
Papa Francisc a ajuns în Irak: așteptarea unui popor, îmbrățișată de lumina Evangheliei
  • 05 Mar 2021
  • 1531

A început cea de-a 33-a călătorie apostolică a Sfântului Părinte Papa Francisc. După patru ore și jumătate de zbor, Suveranul Pontif a ajuns la Bagdad, capitala unei țări atât de iubită și dorită.

Papa Francisc este primul Pontif care vizitează Irakul, leagănul civilizației dintre râurile Tigru și Eufrat, aducând lumina Evangheliei și cuvintele adevăratei iubiri într-o țară unde încă bat vânturile războiului. Cea de-a 33-a călătorie apostolică a Papei Francisc, sub stindardul cuvintelor evanghelice „Voi toți sunteți frați”, începe astăzi și se va încheia pe 8 martie. 

Într-un mesaj video transmis înainte de plecare, Sfântul Părinte le-a spus irakienilor că merge în mijlocul lor ca un pelerin al pocăințeicu pace și de speranță. Vin ca pelerin al păcii în căutarea fraternității, având dorința de a ne ruga și de a merge împreună cu frații și surorile de alte tradiții religioase, sub semnul părintelui Avraam care reunește într-o unică familie musulmani, evrei și creștini”.

După primirea oficială, urmează întâlnirea cu primul ministru în Sala VIP a aeroportului internațional din capitala irakiană.

Succesiv, papa merge la Palatul Prezidențial pentru ceremonia oficială de bun venit și vizita de curtoazie la președintele irakian. Tot aici, papa are o întâlnire cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului diplomatic, în fața cărora prezintă primul discurs oficial al vizitei.

 

Ultimul moment din prima zi în Irak îl reprezintă întâlnirea cu episcopii, preoții, călugării, călugărițele, seminariștii și catiheții Bisericii catolice din Irak, o întâlnire programată în catedrala siro-catolică ”Doamna Noastră a Mântuirii” din Bagdad, unde pontiful prezintă al doilea discurs al vizitei, conform  www.vaticannews.va/ro.

Site-ul www.e-communio.ro va urmări și va transmite știri și imagini din timpul călătoriei apostolice a Sfântului Părinte în Irak. Să-l însoțim cu rugăciunile noastre pe Pontiful Roman.

ACC

Știri din aceeași categorie