Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Zile de reculegere spirituală pentru profesorii de la Liceul Teologic Greco-Catolic ,,Sfântul Vasile cel Mare” Blaj

 
Zile de reculegere spirituală pentru profesorii de la Liceul Teologic  Greco-Catolic  ,,Sfântul Vasile cel Mare” Blaj
  • 23 Noi 2021
  • 403

Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major și Mitropolit al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco – Catolică, și în prezența Preasfinției  Sale Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, profesorii de la Liceul Teologic Greco-Catolic ,,Sfântul Vasile cel Mare”  din Blaj au parcurs un program spiritual de meditație și reflecție personală în zilele de 19 - 20 noiembrie a.c. sub îndrumarea Părintelui Marius Taloș S.J.

Meditațiile au fost prezentate de Părintele Marius Taloș S.J. în modalitate online, cu tema Postul Crăciunului cu bucurie spre Înomenire, oferind o perspectivă spirituală de trăire a Postului Nașterii Domnului ca pregătire pentru Crăciun.

Iată, fecioara va zămisli şi va naşte un fiu, căruia îi va pune numele Emanuel (Is 7,14)

Plecând de la profeția veterotestamentară, am început drumul spiritual reflectând la primul cuvânt al profeției: Iată, deci Privind, cu accent pe importanța privirii în lumina textului sacru. Pentru a înainta pe drumul indicat de Cuvântul Domnului ne-am oprit la Intersecția celor trei priviri, trei iubiri: de Dumnezeu, de aproapele, de sine, și am continuat acest periplu cu meditația:  privirea din cer, încercând să ne vedem viața și acțiunile cu ochii lui Dumnezeu.

 La următorul popas spiritual am reflectat despre importanța ascultării prin imaginea Fecioarei, înainte de a deveni mamă în trup, Maria devine mamă a Cuvântului prin ascultare.

Atenția noastră s-a oprit și asupra discernământului gândurilor pornind de la exemplul Fecioarei care zămislește Cuvântul, apoi am văzut ce însemnă să dăm naștere, adică să ducem la bun sfârșit acest timp liturgic de post, de la gând la Cuvântul Întrupat.

Părintele Marius a subliniat importanța ideii de a da naștere azi, cu precădere ne-a invitat să dăm naștere în Biserică, în școli și în familii, accentuând sinergia familie, școală, Biserică, împreuna lucrare și susținere. De asemenea a încurajat cadrele didactice să privească activitatea didactică ca pe o misiune de naștere, în lumina Cuvântului biblic meditat Fecioara care dă naștere unui Fiu. Existența conștiinței maternității și  a paternității în școli conduce la educarea copiilor nu doar pentru societate, ci pregătește fii pentru Biserică și pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Mulțumim Domnului pentru darul acestor zile de rugăciune, pentru meditațiile profunde prezentate cu un suport bogat în imagini, texte, simboluri, pentru materialele diverse oferite pentru reflecție și deprinderile personale. Cu siguranță aceste binecuvântate zile de reculegere spirituală vor aduce, pe lângă înțelegerea și lumina necesară în orizontul vieții spirituale și profesionale, roade vrednice de Împărăția Cerurilor.

 

                                                                  Prof. Avram Rodica (Sr. Luminița CMD)

 

 

Știri din aceeași categorie