Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pelerinaj la Padre Pio organizat de Asociația Inocențiu Micu Klein a credincioșilor greco-catolici români din Italia

 
Pelerinaj la Padre Pio organizat de Asociația Inocențiu Micu Klein a credincioșilor greco-catolici români din Italia
  • 29 Iun 2022
  • 1358

Asociația Inocențiu Micu Klein a credincioșilor greco-catolici români din Italia a organizat un pelerinaj la San Giovanni Rotondo, cunoscuta localitate din provincia de Foggia din regiunea Puglia, din Italia, unde din 28 iulie 1916 până la moartea sa din 23 septembrie 1968, Sfântul Pius de la Pietrelcina și-a petrecut viața în unire cu Cristos.

Întâlnirea participanților a avut loc la Roma, la Biserica Preasfântului Mântuitor din via delle Coppelle, sâmbătă 25 iunie 2022, la orele 21. Preoții, Marian Bojor și Valentin Marcu, au fost la dispoziția credincioșilor la sfântul scaun al Spovedaniei, înainte de celebrarea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, la sfârșitul căreia s-a oficiat slujba parastasului. Ulterior, toți participanții în pelerinaj, cât și ceilalți prezenți în biserică, au fost invitați la servirea unor preparate tradiționale românești de post.


La miezul nopții, cele 40 de persoane înscrise în pelerinaj, însoțite de părintele Valentin, s-au îndreptat spre autocarul care i-a condus spre localitatea sfântului părinte Pius, iubitul călugăr capucin.


De-a lungul nopții, rugăciunea comunitară, pe parcursul călătoriei în autocar, administrarea Sfântului Sacrament al Mărturisirii și colocviile cu părintele Valentin, în punctele de oprire, au însuflețit atmosfera și îmbogățit starea sufletească a participanților.


Dimineața toți participanții au adus laudă lui Dumnezeu prin rugăciunile rânduite și conduse de părintele însoțitor, care a adus aminte ulterior câteva repere despre viața și spiritualitatea sfântului părinte Pius.


Ajunși dis-de-dimineață la San Giovanni Rotondo, după o meditație în fața bisericii Santa Maria delle grazie, părintele Valentin s-a pus la dispoziția credincioșilor pentru a se împăca cu Dumnezeu, în aceași biserică veche unde a spovedit însuși Padre Pio.


La celebrarea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii toți credincioșii au participat în mod activ, frumoasa veche biserică răsunând de răspunsurile liturgice ale credincioșilor români. În cuvântul de învățătură părintele Valentin a îndemnat printre altele pe toți credincioșii să ia exemplul sfântului părinte Pius la modul cum acesta s-a unit cu Mântuitorul, prin acceptarea și purtarea crucii. În același timp, părintele a îndemnat să nu amânăm a renunța la tot ceea ce ne împiedică în a urma pe Mântuitorul nostru.


După celebrarea euharistică pelerinii români cu venerație s-au îndreptat spre mormântul Sfântului Părinte Pius, unde într-o atmosferă de reculegere și prin rugăciune au avut posibilitatea de a invoca mijlocirea acestuia.


Cuprinși de sentimente de pace, bucurie și frățietate, către miezul zilei toți participanții au fost invitați la servirea mesei, unde împărtășirea din preparatele culinare ne-a adus aminte încă odată că suntem români.


Monte Sant'Angelo, faimos prin sanctuarul Sfântului Arhanghel Mihail, a fost următoarea destinație a pelerinajului nostru. În 3 iulie 1917, Padre Pio, care avea o devoțiune aparte față de Arhanghelul Mihail, a venit în pelerinaj tocmai la sfânta peșteră. Pentru câteva minute, participanții în pelerinaj au coborât în acel loc sfânt, au venerat și invocat pe Arhanghelul Mihail.


Călătoria spre Roma a fost însoțită de alte cuvinte de învățătură rostite de părintele Valentin, cât și de frumoase pricesne interpretate de credincioasele prezente în pelerinaj.


Mulțumim bunului Dumnezeu pentru frumoasa experiență trăită, pentru harurile primite, momentele de liniște, bucurie și edificare spirituală. Îl rugăm pe padre Pio să ne mijlocească cele necesare pentru a fi mereu buni creștini și dispuși să dăm zilnic mărturie lui Dumnezeu. 

 

Ana IgnaSursa:http://www.assimklein.it