Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Shia LaBeouf se convertește la catolicism în timp ce jocă rolul lui Padre Pio

 
Shia LaBeouf se convertește la catolicism în timp ce jocă rolul lui Padre Pio
  • 13 Sep 2022
  • 591

Erou al trilogiei originale „Transformers”, actorul american Shia LaBeouf s-a convertit la catolicism după ce a jucat rolul lui Padre Pio într-un film.

Actorul Shia LaBeouf, cunoscut pentru rolul principal din trilogia „Transformers”, a anunțat recent că s-a convertit la credința catolică în timp ce se pregătea pentru rolul său din „Padre Pio”, film în care îl întruchipează pe sfântul italian. „Acum știu că Dumnezeu se folosea de ego-ul meu pentru a mă atrage la sine”, a spus el într-un interviu realizat de episcopul de Winona-Rochester (SUA), episcopul Robert Barron, și difuzat recent pe Youtube.

Când actorul a început să se pregătească pentru rolul faimosului mistic al secolului al XX-lea, acesta a spus că se află într-o perioadă foarte întunecată a vieții sale din cauza unui număr de scandaluri și acuzații de abuz domestic, a raportat Fox News: „O rușine pentru ceea ce eram cum nu am mai simțit niciodată – genul de rușine din cauza căreia uiți și să respiri – m-a invadat dintr-o dată”, spune el.

În dialogul său cu episcopul Barron, cu care Shia LaBeouf a petrecut timp în perioada în care se pregătea pentru rolul său, actorul în vârstă de 36 de ani a explicat cum a simțit că Dumnezeu a fost puțin „șiret” în abordarea sa pentru a-l aduce mai aproape de El. Am acceptat acest rol și a avut loc o schimbare. Parcă cineva m-ar fi păcălit. Nu într-un mod rău”, explică el. „Doar într-un mod pe care nu l-am putut prvedea. Eram atât de aproape de el încât nu puteam să-l văd. Văd altfel acum după ce timpul a trecut.»

Starul Transformers a mai spus și despre modul în care abordarea creștină a convertirii l-a ajutat să-l scoată din întuneric. Deși trebuia să recunoască greșelile pe care le făcuse, a descoperit cât de departe poate merge mila lui Dumnezeu. „Văzându-i pe alții care au păcătuit dincolo de orice că sunt iubiți de Cristos, m-a copleșit... și mi-a dat speranță”, a spus el. „Am început să ascult mărturiile acestor oameni și să descopăr drumul lor de credință care mi-a permis să sper la rândul meu.»

Traducere: ACCSursa:aleteia.org