Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

DESCHIDEREA LUCRĂRILOR SESIUNII DE TOAMNĂ A CONFERINȚEI EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA

 
DESCHIDEREA LUCRĂRILOR SESIUNII DE TOAMNĂ A CONFERINȚEI EPISCOPILOR CATOLICI DIN ROMÂNIA
  • 20 Sep 2022
  • 406

Episcopia greco-catolică de Oradea găzduiește în aceste zile (19-21 septembrie 2022), lucrările sesiunii de toamnă a Conferinței Episcopilor Catolici din România.

Deschiderea a avut loc ieri, 19 septembrie, în Aula Magna a Seminarului greco-catolic din Oradea, unde au fost prezenți toți episcopii romano-catolici și greco-catolici din România și Republica Moldova. La deschidere a participat, ca invitat, și Preasfinția Sa Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradiei.

Liturghia de început s-a celebrat în Biserica greco-catolică Schimbarea la față, aflată în Cartierul Velența, din Oradea. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea și gazda evenimentului, făcând referire la evanghelia zilei (Luca 3, 19-22), i-a îndemnat pe fiecare dintre cei prezenți să asculte glasul Tatălui din momentul botezului lui Isus, și să conștientizeze faptul că i se adresează fiecăruia personal: Tu ești fiul meu cel iubit…

Liturghia, la care au participat mulți credincioși din Oradea și împrejurimi, a fost animată de Corul Buna Vestire-Francisc Hubic, condus de Maestrul Radu Mureșan.

Astăzi programul va începe cu celebrarea Liturghiei romano-catolice în Biserica Seminarului din Oradea.

Biroul de Presă

 Sursa:egco.ro