Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O rugăciune pentru vremuri de restriște

 
O rugăciune pentru vremuri de restriște
  • 21 Sep 2022
  • 341

Rugăciunea lui Thomas Merton, un călugăr american din secolul al XX-lea, poate fi o sursă de alinare în vremuri de restriște.

Dacă anxietatea este un rău natural care poate afecta pe toată lumea în timpul vieții, uneori la unii oameni ia o formă disproporționată și îi paralizează complet. Cei care sunt într-o astfel de situație știu bine că este greu să lupți de unul singur împotriva acestei probleme. Dar când nimic nu pare să le poată aduce pace în inimă și minte, rămâne rugăciunea. O astfel de rugăciune e cea a călugărului Thomas Merton, mistic american din secolul XX.

 

Doamne, Dumnezeule meu, nu știu încotro mă îndrept, nu văd drumul din fața mea, nu pot prezice cu certitudine unde se va sfârși.

Nu mă cunosc pe mine însumi. Și deși cred sincer că urmez voia Ta, asta nu înseamnă că o fac cu adevărat.

Cu toate acestea, cred că dorința mea de a-Ți împlini voia Îți este pe plac. Sper să am acest deziderat în tot ceea ce fac și să nu fac nimic în viitor fără această dorință.

Procedând astfel, știu că Tu mă vei conduce pe calea cea bună, chiar dacă eu nu o cunosc.

Așa că voi avea întotdeauna încredere în Tine, chiar și atunci când simt că m-am pierdut și merg în umbra morții.

Nu mă voi teme pentru că Tu ești mereu cu mine și nu mă vei lăsa niciodată singur în primejdii.

Amin.

 

Traducere: ACCSursa:aleteia.org