Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Radio Vatican: O nouă frecvență (SW) pentru Sfânta Liturghie în ritul bizantin român

 
Radio Vatican: O nouă frecvență (SW) pentru Sfânta Liturghie în ritul bizantin român
  • 29 Oct 2022
  • 803

Direcțiunea Tehnologică a Departamentului pentru Comunicare a Sfântului Scaun anunță că din 30 octombrie 2022, odată cu trecerea la ora solară și în urma Conferinței de Coordonare a Serviciilor de Radiodifuziune pe Unde Scurte, au devenit necesare mai multe schimbări ale frecvențelor pentru transmisiunile Radio Vatican / Vatican News.

Una din modificările frecvențelor se referă la transmisiunea duminicală și festivă a Sfintei Liturghii în ritul bizantin român. Astfel, Sfânta Liturghie poate fi ascultată ca şi până acum pe Undele Scurte (SW) cu lungimea de 41 de m., respectiv, de 7250 kHz, dar celelalte frecvențe sunt înlocuite cu frecvența de 9710 kHz (30.89 de m.).

Sfânta Liturghie este celebrată în capela de la Radio Vatican de comunitatea Colegiului Pontifical ”Pio Romeno” din Roma la ora României 10.10. Este transmisă în fiecare duminică de peste an, precum şi la sărbătorile din 1 ianuarie, 6 ianuarie, 29 iunie, 15 august, 14 septembrie şi 25 decembrie.Sursa:vaticannews.va.ro