Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Parohia Spiritul Sfânt din Alba Iulia și-a sărbătorit hramul

 
Parohia Spiritul Sfânt din Alba Iulia și-a sărbătorit hramul
  • 12 Iun 2014
  • 3768
În data de 9 iunie Parohia Spiritul Sfânt din Alba Iulia și-a sărbătorit hramul. Această sărbătoare a fost un prilej de aprofundare a cuvântului lui Dumnezeu care ne descoperă misiunea pe care Spiritul Sfânt a avut-o și continuă să o aibe în Biserică. Fără El nimeni nu se poate naște de sus și nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu (Io 3,3). Spiritul Sfânt este pentru fiecare dintre noi viața divină. El este Spiritul Adevărului, Mângâietorul care insuflă tărie și curaj  în inimile înfricoșate ale apostolilor închiși în cenacol. Darurile pe care le-a insuflat apostolilor continuă să le reverse peste întreaga Biserică mai ales în momentele de dificultate. Dumnezeu se descoperă astfel  în Spiritul Sfânt fidel poporului Său. 

Cu ocazia acestei sărbători Parohia Nașterea Maicii Domnului , din același oraș, împreună cu parohul Adrian Dobrin au participat la Sfânta Liturghie împreună cu credincioșii din Parohia Spiritul Sfânt, împlinind cuvântul Domnului care spune ca “toți să fie una” (Io 17,21). Acest eveniment a contribuit la întărirea comunităților greco catolice din Alba Iulia.

În această zi de sărbătoare câțiva copii din parohia Spiritul Sfânt au făcut prima împărtășanie, iar la sfârșitul Liturghiei copiii au primit în dar un rozar și Biblia pentru copii, iar adolescenții un rozar și o carte despre episcopii martiri.

Această sărbătoare a Spiritului Sfănt s-a încheiat  cu o întâlnire agapică a celor două comunități și cu prezentarea cărții Curajul de-a improviza, Eseuri întârziate despre harul nevăzut al vieții a PS Mihai Frățilă episcopul noii eparhii Sfântul Vasile.

Pr. Roşu Radu V.