Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cei 10 ”NU” ai Fecioarei Maria

 
Cei 10 ”NU” ai Fecioarei Maria
 • 14 Iun 2024
 • 361

Pentru a valoriza acel ”DA” pe care Fecioara Maria l-a oferit Domnului, ar putea să ne ajute aceste zece ”NU”

„Zilele senine nu ar fi cu adevărat frumoase dacă nu ar fi și zile cu nori”, zicea mama mea, și era adevărat. Dacă dimineața plouă și suflă un vânt rece și în ziua următoare strălucește soarele, suntem și mai bucuroși amintindu-ne ziua precedentă.

Poate să ne fie de folos și în relația cu Fecioara Maria. Pentru a pune și mai mult în evidență  acel ”DA” pe care l-a oferit Domnului, ar putea să ne ajute și aceste zece ”NU”:

 1. NU a pus condiții. Știindu-se aleasă să fie Mama lui Dumnezeu nu a cerut nimic. Ca să accepte, i-a fost suficientă dorința de-a face voia Domnului.
 2. Nu s-a lăudat. Fetele din epoca sa aspirau să fie mama lui Mesia. Când a fost aleasă Ea, nu s-a crezut mai bună decât altele, ci s-a recunoscut, și nu era falsă modestie, slujitoarea Domnului.
 3. NU a divulgat acest lucru. Nu a dat mai departe știrea și nici nu a avut o atitudine de superioritate față de ceilalți. A știut să rămână în tăcere, lăsând ca totul să se știe când și cum Dumnezeu va dori.
 4. NU s-a concentrat pe ea însăși. Nu a căutat să se odihnească. Când a auzit că verișoara sa Elisabeta, care era înaintată în vârstă, e însărcinată, a mers degrabă să o ajute.
 5. NU a cerut privilegii. Știind că trebuia să meargă să se înscrie la Betleem, ar fi putut să ceară de la Dumnezeu să trimită un înger pentru a fi scutită de aceea călătorie. Când au trebuit să fugă în Egipt din cauza lui Irod nu a propus: ”Ucideți-l și lăsați-ne în liniște”. Când Isus, la zece ani, s-a pierdut, nu a cerut un ”GPS” pentru a-l localiza, ci a plecat să-l caute. Nu a cerut niciodată să fie tratată ca un ”VIP” pentru a evita dificultățile.
 6. NU s-a agățat de ”dacă”. Când a sosit vremea să nască în condiții total diferite de cele pe care le-a pregătit, nu a gândit: ”Acasă aș fi avut un pătuț și pe mama mea care m-ar fi ajutat!” S-a adaptat la ceea ce Dumnezeu permitea, și făcea ce era mai bine cu ceea ce avea la dispoziție.
 7. NU s-a izolat. Ar fi putut să se izoleze împreună cu Iosif și cu Pruncul și să fie fericiți, dar încă de la început l-a dăruit pe Fiul său celorlalți: păstorilor, Magilor de la Răsărit și apoi tuturor.
 8. NU a cerut schimbarea proiectului. Maria a revelat Sfintei Tereza că în momentul în care Simeon a vorbit de sabie, a avut o viziune cu Patimile. A văzut crucea care-L aștepta pe Isus. Ar fi putut să-L implore pe Domnul să nu permită așa ceva, dar a acceptat ceea ce Domnul a vrut.
 9. NU a refuzat să fie Mama noastră.  Sub cruce, Fiul său a încredințat-o Apostolului iubit, și prin el nouă tuturor. Cât e de dificil să accepți să fii Mama celor pentru a căror păcate Isus a murit! Dar a zis din nou ”DA”. Și nu cu răutate. Sfântului Juan Diego i-a zis că e o onoare să fie Mama noastră. Ce iubire enormă!
 10. NU încetează să ne iubească și să mijlocească pentru noi.Maria nu a avut niciun resentiment față de ucenicii care l-au abandonat pe Isus pe cruce. După Înălțare se ruga cu și pentru ei, și ne imaginăm ce bucuroasă a fost când i-a văzut  mergând să predice plini de Spiritul Sfânt. Când apoi a fost ridicată în cer ar fi putut să ne uite, dar nu a fost așa. Ea vede nevoile noastre, temerile noastre și dificultățile noastre, și se roagă Domnului pentru noi. Trăiește în patria cerească dar e atentă la cea pământească.

Să cerem Mariei să ne ajute să o putem imita în acel ”DA” al său  și în acele ”NU” ale sale, și să adăugăm alte trei noi: NU o uităm, NU încetăm să o iubim și NU încetăm niciodată să apelăm la mijlocirea sa de mamă iubitoare.

 

Traducere: AMRSursa:it.aleteia.org