Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Bunici de salvare

 
Bunici de salvare
  • 30 Iun 2014
  • 4924
În general, fiecare dintre noi participă pentru mai puţin de un secol la o experienţă, experienţa omului pe pământ, care durează de zeci de mii de ani. În acest caz, a ţine cont cât mai mult de tradiţie, mai precis de moştenirea vie a acestei experienţe plurimilenare, reprezintă pur şi simplu o chestiune de bun simţ. Încercarea de ignorare este, prin urmare, o prezumpţie a unei prostii de neegalat, din ce în ce mai populară în zilele noastre.

Cu scopul de a propune alternative la această dramă a epocii, a luat naştere recent la Milano, un club de bunici, deloc dispuşi să-şi trăiască rolurile în conformitate cu stereotipii sentimentale. Clubul, care a ales să se numească “Asociaţia Bunicii 2.0”, a trimis zilele acestea o scrisoare deschisă preşedintelui Consiliului Matteo Renzi: “Noi, Asociaţia Bunicii 2.0, suntem atenţi şi interesaţi în zelul său reformist, dar dorim, de asemenea să vă aducem la cunoştiinţă faptul că nu toate reformele sunt drepte; şi nu toate corespund nevoilor timpului. Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la asigurările făcute de dumneavoastră în presă, prin care susţineaţi faptul că în septembrie vor fi reglementate cuplurile necăsătorite, chiar şi cele formate din persoane de acelaşi sex (...). Orice altă regulă în plus ar fi, de fapt, un atac asupra familiei, aşa cum este prevăzută de Constituţia noastră şi trăită de-a lungul istoriei noastre. Ne încredem în sensibilitatea dumneavoastră de cetăţean şi de creştin, astfel aceasta despre care discutăm acum să nu se numere printre reformele dorite de dumneavoastră”.

Condusă de către Pierluigi Ramorino, bunic şi manager în pensie, “Asociaţia Bunici 2.0”, a publicat un manifest, care susţine rolul extrem de important pe care îl au bunicii: “într-o epocă de fragilitate psihologică foarte răspândită, bunicii, cu prezenţa lor, dau mărturie capacităţii umane în depăşirea dificultăţilor vieţii”. Şi se subliniază faptul că: “într-o epocă marcată din ce în ce mai mult de tentaţia unor forme noi şi insidioase de autoritarism, bunicii sunt chemaţi să contribuie în modul lor specific la apărarea şi promovarea libertăţii”. În această prospectivă, bunicii trebuie să se angajeze în primul rând, dar nu exclusiv, şi să se asigure de faptul că noilor generaţii le este garantată “o formare care să ţină cont de principiile realităţii, de natura şi de raţiunea care au ajuns la noi de secole de tradiţie”.

Cu acest spirit, explică Giuseppe Zola, avocat şi vice – preşedinte al Asociaţiei, care împreună cu alte organizaţii lucrează la un proiect, prin care se doreşte lansarea unor serii de cărţi pentru copii, cu poveşti centrate pe familia naturală: “Există un moment, acela în care trăim, în care trebuie să se promoveze şi realităţile pozitive mai evidente. Astăzi, dacă cineva ar spune că asinii zboară ar trebui să-ţi faci griji. Imediat va sări cineva să spună că pot zbura, ba chiar în numele egalităţii oportunităţilor trebuie să zboare”. Nu mai sunt timpurile, observă el, în care lucrurile evidente persistau în virtutea evidenţei lor. Evidenţa nu se salvează singură, este nevoie să alergăm în ajutorul său. Şi asta este ceea ce vrea să facă “Asociaţia Bunicii 2.0”.

Traducere: Liviu Ursu



Sursa:www.lanuovabq.it