Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

15 mii de Biblii vor fi distribuite duminică, 5 octombrie, în Piața Sfântul Petru

 
15 mii de Biblii vor fi distribuite duminică, 5 octombrie, în Piața Sfântul Petru
  • 03 Oct 2014
  • 4251
15 mii de Biblii, într-o nouă versiune italiană, vor fi distribuite gratuit, duminică, 5 octombrie, în Piața Sfântul Petru, la rugăciunea mariană ”Angelus Domini” cu Papa Francisc: informează cotidianul «L’Osservatore Romano».

Inițiativa aparține congregațiilor religioase care formează așa numita ”Familie Paulină”, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de când a fost întemeiată de Fericitul Iacob Alberione și pentru a sprijini în acest fel lucrările adunării extraordinare a Sinodului Episcopilor, de la 5 la 19 octombrie 2014, pe tema ”Provocările pastorale cu privire la familie în contextul evanghelizării”.

Inițiativa din 2014 amintește de efortul editorial depus în 1960 la voința fondatorului, Fericitul Iacob Alberione, care s-a îngrijit de tipărirea a unui milion de Biblii în limba italiană. Ca și atunci, obiectivul este același: să ducă Sfânta Scriptură în toate casele și în periferiile cele mai îndepărtate.

Noua ediție a Bibliei, tradusă în italiană după textele antice, va fi disponibilă nu numai în biserici și librării, dar și în aeroporturi, în supermarketuri și în suplimentul revistei ”Famiglia Cristiana” de joi, 2 octombrie. Biblia cuprinde 1392 de pagini, în formatul compact al unei broșuri și are două inserturi color de 36 de pagini la începutul și sfârșitul volumului. Ediția prezintă și alte elemente interesante pentru cititori, precum introducerile generale și la fiecare carte biblică, note esențiale în subsolul paginii, un atlas în culori cu hărți și reconstituiri și un ghid detaliat pentru cateheți și formatori. În plus, se prezintă și un plan de lectură în 365 de zile pentru cei care își propun să răspundă la invitația Sfântului Părinte Papa Francisc de a avea mereu cu sine o Biblie și de a citi un pasaj în fiecare zi din timpul de peste an.

O serie de inițiative vor susține în paralel lansarea noii versiuni a Bibliei. În acest sens, demne de semnalat sunt așa zisele ”întâlniri de lectură și reflecție” organizate în diferite orașe din Italia cu ajutorul asociațiilor și mișcărilor bisericești. Dintre acestea, principala întâlnire are loc la Roma, duminică, 5 octombrie, în bazilica ”Sfânta Maria în Trastevere”, când lectura făcută de mai mulți actori celebri din teatru, cinematografie și televiziune, se va alterna cu momente de meditație, cântece de inspirație biblică și coregrafie. O altă inițiativă importantă este lansarea site-ului www.leggolabibbia.it (citescbiblia – n.r.), unde editorul oferă navigatorilor pe Internet instrucțiuni concrete pentru a pătrunde tot mai mult în conținutul și bogăția spirituală a Cuvântului lui Dumnezeu.Sursa:ro.radiovaticana.va