Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

O carte despre mărturia de credință a Bisericii Greco-Catolice Române, în mâinile Papei

 
O carte despre mărturia de credință a Bisericii Greco-Catolice Române, în mâinile Papei
  • 29 Oct 2015
  • 3605

La încheierea Sinodului Episcopilor dedicat familiei, Papa Francisc a primit cartea „Fede e martirio. Testimonianza di fede della Chiesa greco-cattolica romena durante la persecuzione comunista” (Credință și martiriu. Mărturia de credință a Bisericii greco-catolice române în timpul persecuției comuniste), din mâinile tânărului teolog Liviu Ursu - student de la Pio Romeno Roma (colaborator e-communio.ro), participant ca asistent în cadrul Secretariatului general al Sinodului.Lucrarea are la bază simpozionul „Credință și martiriu” ținut la Roma pe 23 noiembrie 2013, cuprinzând articolele prezentate de către Eminența Sa Card. Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale; Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică; Preasfinția Sa Mihai Frățilă, Episcop eparhial al Eparhiei „Sfântul Vasile cel Mare” de București; Excelența Sa Dl Bogdan Tătaru-Cazaban, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun; Pr. Vasile Man, Postulator al Cauzei de beatificare a episcopilor martiri greco-catolici; Dl Emanuel Cosmovici, colaborator al Cauzei de beatificare; Dna Rita Cutini, din cadrul Primăriei Romei.

În aceste zile, când se împlinesc 67 de ani de la arestarea episcopilor greco-catolici care au dat mărturie cu preţul vieţii pentru credinţa lor în Cristos, ne bucurăm să știm că Suveranul Pontif are pe biroul sau noptiera sa cartea care prezintă mărturia de credință dată de aceștia în timpul persecuției comuniste.

ACC