Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Persecuția contra creștinilor: unde sunt guvernanții europeni?

 
Persecuția contra creștinilor: unde sunt guvernanții europeni?
  • 09 Noi 2015
  • 3762
Președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, Cardinalul elvetian Kurt Koch, a facut referire la „ecumenismul sângelui”, cerând solidaritate cu refugiații, și a denunțat lipsa de actiune a guvernelor europene în fața persecuției creștinilor. Declarațiile au fost făcute la Forumul Global Creștin care a avut loc la Tirana (2-4 noiembrie) pe tema: „Discriminarea, persecutarea și martiriul: împreună, pentru a-L urma pe Hristos”.
 
Cardinalul Koch a remarcat că „persecutorii creștinilor nu fac diferențe: nu îi persecută pe creștini pentru că aceștia ar fi luterani, catolici, ortodocși sau penticostali, ci pentru că sunt creștini. Persecutorii au, astfel, ideea că creștinii sunt una. În acest sens, ei au impresia că creștinii sunt uniți. Noi, cu toate acestea, nu suntem încă uniți și trebuie să învățăm multe de la acest ecumenism al sângelui despre care vorbeste Papa Francisc”.
 
Pentru a-i ajuta pe creștinii persecutați, Cardinalul Koch a chemat la rugăciune: „Primul lucru – și acest lucru este important! – este rugăciunea. Mulți refugiați și persecutati spun: ‘Amintiți-ne în rugăciunile voastre!’. Acest lucru pare a fi foarte, foarte important”.
 
El a cerut oamenlor să rupă tăcerea: „Al doilea lucru important este să vorbiți în public despre asta, pentru că suntem de părere că în Occident opinia publică, și chiar politicienii, nu sunt interesați de această realitate. Am fost foarte mișcat când am văzut numărul reprezentanților guvernelor europene, care au plecat la Paris, după atacul împotriva Charlie Hebdo: solidaritatea este un semn foarte bun. Pe de altă parte, cu toate acestea, m-am gândit: ceea ce s-a întâmplat la Paris se întâmplă în fiecare zi în Orientul Mijlociu. Unde sunt politicienii europeni?” (cf. Radio Vatican)


Sursa:culturavietii.ro