Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Blajul salută Marea Unire!

 
FOTO: Blajul salută Marea Unire!
  • 29 Noi 2015
  • 2877

Primăria Municipiului Blaj a organizat duminică, 29 noiembrie, cu începere de la ora 17.00, în Catedrala Mitropolitană ”Sfânta Treime”, tradiționalul spectacol dedicat Zilei Naționale a României.

(GALERIE FOTO)

Organizatorii și-au propus să rememoreze prin intermediul artei evenimentele istorice importante care au făcut legătura între Blaj cu a sa Câmpie a Libertății și Alba Iulia anului 1918. Au fost amintite momente precum: discursul lui Simion Bărnuțiu, ”Deșteaptă-te, române” a lui Andrei Mureșanu sau constituirea Consiliului Național Român.

Spectacolul a adus în fața blăjenilor artiști cu renume la nivel național precum actorul Adrian Păduraru, soprana Bianca Ionescu, tenorul Răzvan Săraru și interpretele de muzică populară Leontina Pop și Maria Butilă.

Totul a început cu o rugăciune oficiată în memoria înfăptuitorilor Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. La eveniment a fost prezent PS Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore de la Blaj.

Al doilea eveniment dedicat Zilei Naționale a României va avea loc chiar pe 1 Decembrie, tot în Catedrala Mitropolitană ”Sfânta Treime”, punctul terminus pentru majoritatea evenimentelor importante din istoria Blajului.

Corala Armonia din Baia Mare va susține sub conducerea dirijorului Adrian Iercoșan un concert extraordinar sub titlul ”Rugă pentru țară”.

Iubitorii muzicii culte din Blaj vor avea ocazia să asculte un recital susținut de unul dintre cei mai valoroși organiști din țară, Remus Von Henning. (A.M.)