Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc a numit noul Nunțiu Apostolic în România

 
Papa Francisc a numit noul Nunțiu Apostolic în România
  • 05 Dec 2015
  • 3271

Astăzi 5 decembrie 2015, Excelența Sa Arhiepiscopul Miguel MAURY BUENDIA a fost numit Nunțiu Apostolic în România de către Sf. Părinte Papa Francisc.
 
Noul Nunțiu Apostolic în țara noastră s-a născut la Madrid (Spania) pe 19 noiembrie 1955, și a desfășurat până acum misiunea de Nunțiu Apostolic în Kazakhastan, Tadjikistan și Kyrgystan.
 
Nunțiatura Apostolică este reprezentanța diplomatică a Sfântului Scaun pe lângă un Stat.
 
Primele documente istorice care atestă relaţii între România şi Sfântul Scaun datează din Evul Mediu, însă primul Concordat cu Vaticanul, care reglementează raporturile bilaterale, a fost semnat abia la 10 mai 1927, la Roma, şi ratificat de Parlamentul României la 29 mai 1929. În 1948, prin Decretul nr. 151 din 17 iulie, Concordatul a fost denunţat de către autorităţile de la Bucureşti, iar la la 7 iulie 1950 relaţiile diplomatice cu Vaticanul au fost întrerupte. România şi Vaticanul au reluat relaţiile diplomatice în mai 1990, primul ambasador al României prezentându-şi scrisorile de acreditare la 8 iunie 1993, primul Nunţiu Apostolic în România fiind arhiepiscopul John Bukovsky.

DCC