Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 4

 
LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 4
  • 27 Ian 2016
  • 2065

Lucrările Congresului Euharistic Internațional din Cebu, Filipine, continuă. Azi, 27 ianuarie, este cea de-a patra zi de Congres.

(GALERIE FOTO)

Programul zilei:

(decalajul orar este de +6 ore)

Despre Congresul Euharistic

Ideea unei întâlniri internaționale dedicate cultului euharistic s-a născut în Europa de Vest la mijlocul secolului al XIX-lea. Revitalizarea și extinderea cultului euharistic nu au fost singurul scop al unei astfel de întâlnire, era necesară și pentru a găsi soluții în fața tendințelor de secularizare îndreptate clar împotriva Bisericii.

Inițiative împotriva acestor tendințe au fost puternic manifestate în special în Franța, în sânul comunității catolice laice. Cel mai mare merit în acest domeniu l-a avut Emilie-Marie Tamisier (1834-1910), care deja în anii șaizeci-șaptezeci ai secolului al XIX-lea, a organizat pelerinaje euharistice. Acesta treptat a început să fie sprijinit în demersul său de preotul Pierre Eymard (1811-1858) și Episcopul Gaston de Segur (1820-1880) din Paris și, de asemenea, episcopi Gaspard Marmollod din Freiburg, Elveția, și Victor -Joseph Doutreloux de Liege, Belgia. Treptat s-au organizat diferite evenimente care au culminat cu pelerinajele în masă de la Lille la Douai (1874), precum și birourile euharistice din Avignon (1876) și Favernay (1878), care au fost, de fapt, congrese euharistice neoficiale.

Emilie Tamisier, a propus pentru prima dată organizarea unui congres euharistic oficial. Ea a prezentat ideea sa părintelui Pierre Eymard, care a organizat la Paris în 1856 Adunarea preoțiilor Preasfântului Sacrament. Papa Leon al XIII-a a îmbrățișat această idee publicând o Bulă în acest sens în 27 aprilie 1879.

Primul Congres Euharistic Internațional s-a desfășurat în perioada 28-30 iunie 1881 la Lille, cu tema: Împărăția socială a lui Cristos. Mai mult de 8.000 de persoane au luat parte la acel prim congres euharistic. Fiind prezente delegații din Austria, Belgia, Chile, Grecia, Mexic și Elvetia.

Azi, Congresul Euharistic Internațional a ajuns la cea dea 51-a ediție și se desfășoară din 24 în 31 ianuarie la Cebu, Filipine.

 

 

Urmăriți în direct evenimentele Congresului Euharistic Internațional, la care România este reprezentată de PS Claudiu Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore:

ACC

 

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 3

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 2

LIVE: Congresul Euharistic Internațional - ZIUA 1