Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: 150 de ani ai Academiei Române sărbătoriți la Blaj

 
FOTO: 150 de ani ai Academiei Române sărbătoriți la Blaj
  • 03 Iun 2016
  • 4438

Ieri, 2 iunie 2016, la Blaj, orașul în care dascăli au fost academicieni, Biserica Română Unită cu Roma a sărbătorit înplinirea a 150 de ani de la fondarea Academiei Române. În onoarea acestei aniversări, Mitropolia Română Unită cu Roma a lansat un volum omagial dedicat celor peste 40 de academicieni care, de-a lungul timpului, fie s-au născut, au studiat sau au predat în micul oraș de pe malul Târnavei. 

GALERIE FOTO

GALERIE FOTO 2

Omagiul adus academicienilor Blajului a avut loc în Catedrala Sfânta Treime din Blaj, începând cu ora 18:00.

La evenimentul prezidat de cardinalul Lucian Mureșan, arhiepiscop major de Alba Iulia Făgăraș, membru de onoare al Academiei, au luat parte Ionel Valentin Vlad, președintele Academiei, Emil Burzo, președintele filialei Cluj a Academiei, întregul Sinod al Bisericii Române Unite cu Roma, IPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, membru de onoare al Academiei Române.

Pentru a evoca personalitățile prezentate în cartea, publicată la Editura Buna Vestire, au luat cuvântul Ionel Valentin Vlad, președintele Academiei, Emil Burzo, președintele filialei Cluj a Academiei, prof. dr. Sorin Blaga, medic și prof. univ. dr. Ioan Buzași. Momentul a fost precedat de o rugăciune la mormântul lui Timotei Cipariu, care a avut loc la ora 15:30. Seara s-a încheiat cu un concert susținut de "Cantabile Quartet" din Cluj și de sopranele Alexandra Anușcă și Raluca Câmpean.