Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Inima Neprihănită a Mariei

 
Inima Neprihănită a Mariei
  • 04 Iun 2016
  • 5043

Cultul Inimii Neprihănite a Mariei este un cult de veneraţie deosebită către Preasfântă Fecioara Maria. 

Originea acestuia se regăseşte în Evanghelia după sfântul Luca unde spune că „medita toate aceste lucruri în inima ei” (Lc 2,19). Sfinţii Părinţi vor menţiona această devoţiune în scrierile lor, iar începând cu secolul al XIII-lea va dobândi popularitate.

Primele mărturii ale cultului public apar la Napoli, Italia, în Confraternitatea Inimii Neprihănite a Mariei, fondată de sfântul Ioan Eudes. Sărbătoarea a fost instituită în 1805.

În 1917, Fecioara Maria însăşi a cerut păstoraşilor din Fatima consfinţirea neamului omenesc la Inima sa: „…Eu voi veni să vă cer consfinţirea lumii către Inima mea Neprihănită şi Împărtăşania de reparare în prima sâmbăta a lunii”.

Pe data de 10 decembrie 1925, Preasfânta Fecioară Maria apăru sorei Lucia având alături de ea pe Pruncul Isus. Preasfânta Fecioară puse o mână pe spatele Luciei şi îi arătă o inimă încoronată cu spini ce o avea în cealaltă mână. În acelaşi timp, pruncul Isus spuse: „Fie-ţi milă de Inima Preasfintei mele Mame, care este acoperită cu spinii pe care oamenii nerecunoscători înfig fără încetare, fără ca să fie vreunul care să facă un act de reparaţie pentru a le scoate”.

Apoi Preasfânta Fecioară spuse: „Priveşte fiica mea, inima mea încoronată de spini, pe care oamenii nerecunoscători înfig fără încetare cu înjurăturile de Dumnezeu şi ingratitudinile lor. Măcar tu încearcă să mă mângâi, şi spune tuturor că toţi cei care timp de 5 luni în fiecare primă sâmbătă din lună se vor spovedi, vor primi Sfânta Împărtăşanie, vor recita o parte din Rozariu şi vor sta împreună cu mine timp de 15 minute meditând cele 15 mistere al Rozariului, cu intenţia de a-mi oferi reparaţie, eu le promit că îi voi asista în ora morţii cu toate harurile necesare pentru mântuirea lor”.

Cultul a fost extins la întreaga Biserică Catolică în 1944, după consacrarea întregii omeniri făcută de Papa Pius al XII-lea în seara zilei de 31 octombrie 1942, consacrare reînnoită în ziua de 8 decembrie a aceluiaşi an.

Consfinţirea cerută de Preasfânta Fecioară s-a împlinit la 25 martie 1984, când papa Ioan Paul al II-lea, a consacrat omenirea la Inima Neprihănită a Mariei în comuniune cu cea mai mare parte a episcopilor Bisericii Catolice.



Sursa:www.calendarcatolic.ro