Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Clopotele bisericilor greco-catolice vor bate pentru Regina Ana

 
Clopotele bisericilor greco-catolice vor bate pentru Regina Ana
  • 12 Aug 2016
  • 4093

Sâmbătă, 13 august, de la 10:50 la ora 11:00 vor bate clopotele în toate bisericile greco-catolice din Mitropolia de Alba-Iulia și Făgăraș, anunțând începerea, la București, a slujbei catolice de înmormântare a Reginei Ana a României. În felul acesta, Mitropolia de Alba-Iulia și Făgăraș dorește să onoreze o regină catolică care a iubit România. Majestatea Sa a putut veni în țară de-abia după 43 de ani trăiți alături de regele Mihai, în exil. Timp de câțiva ani, a călătorit singură prin țară, regelui fiindu-i în continuare interzisă revenirea în patrie. În 1995, regina Ana a venit și la Blaj, unde a vizitat Catedrala, Câmpia Libertății și reședința mitropolitană.

Preafericirea Sa Lucian Mureșan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, a transmis condoleanțe Casei Regale și Regelui Mihai, evocând personalitatea Reginei: „Îmi sunt întipărite în suflet demnitatea, noblețea interioară, dar mai ales prospețimea credinței Majestății Sale Regina Ana care, în anii de după eliberare Vă reprezenta în mijlocul nostru, vizitându-mă la Blaj. Am purtat atunci rugăciunea și speranțele Sale la altarul Domnului, o voi purta și de acum înainte, cu încrederea că Dumnezeu îi va face parte cu cei drepți, așezându-i sufletul plin de vrednicie alături de iluștrii Săi predecesori din Casa regală a Franței și a României“.

 

Anca Berlogea