Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc anunță o vizită în mijlocul sinistraților afectați de cutremur

 
Papa Francisc anunță o vizită în mijlocul sinistraților afectați de cutremur
  • 28 Aug 2016
  • 3669

Azi, după rugăciunea ”Îngerul Domnului”, papa Francisc a transmis un mesaj impresionant pentru cei afectați de recentul cutremur din Italia și a anunțat că va merge în curând în mijlocul lor: 
”Dragi frați și surori, doresc să reînnoiesc apropierea mea spirituală față de locuitorii din Lazio, Marche și Umbria, greu încercați de cutremurul din aceste zile. Mă gândesc în mod special la oamenii din Amatrice, Accumoli, Arquata del Tronto și Norcia. Încă o dată spun acestor dragi cetățeni că Biserica împărtășește suferința lor și preocupările lor, se roagă pentru cei răposați și supraviețuitori. Solicitudinea cu care autoritățile, forțele de ordine, protecția civilă și voluntarii sunt la lucru, dovedește cât de importantă este solidaritatea în depășirea unor încercări atât de dureroase. Dragi frați și surori, imediat ce va fi posibil, sper să vin și eu la voi, ca să vă aduc personal mângâierea credinței, îmbrățișarea de părinte și frate, și sprijinul speranței creștine. Să ne rugăm cu toții împreună: Bucură-te, Marie, cea plină de har...”.

Potrivit unui bilanț provizoriu al cutremurului care a avut loc pe 24 august în centrul Italiei, duminică la amiază se numărau cel puțin 290 de morți, printre care se află și 11 români stabiliți în regiunile afectate. Alți 14 români sunt dați dispăruți.

De la București, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că luni vor fi repatriate corpurile neînsuflețite a cinci cetățeni români decedați în urma teribilului seism din Italia. Dumnezeu să-i răsplătească pentru binele făcut, să le ierte păcatele firii omenești și să-i primească în odihna sa! 

(rv - A. Dancă)Sursa:ro.radiovaticana.va