Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Emilia, cea mai mică fetiță din lume, un miracol viu

 
Emilia, cea mai mică fetiță din lume, un miracol viu
  • 31 Oct 2016
  • 3199

Micuța Emilia Grabarczyk s-a născut în orașul german Witten, după 25 de săptămâni de sarcină, măsurând 20 cm și cântărind doar 229 de grame. Picioarele ei erau puțin mai mari decât unghia unei mâini adulte.

Acesta a fost recunoscută ca fiind cel mai mic nou-născut din lume, "depășind" înregistrarea unei alte micuțe pe nume Rumaisa Rahman din Chicago ( SUA), care s-a născut la 26 de săptămâni, cântărind 246 de grame.

După cum a afirmat Dr. Bahman Gharavi, partea cea mai delicată a sarcinii a fost momentul efecturării operației de cezariană care a necesitat munca unei echipe serioase de medici pediatri, ginecologi si chirurgi, care au luptat în perfectă armonie pentru același scop măreț: supraviețuirea Emiliei: "De obicei, niciun copil de 400 de grame la naștere nu reușește să supraviețuiască. Trebuie să recunoaștem: Emilia este o mică războinică ".

În cazul în care nu s-ar fi fost făcut o intervenție chirurgicală, micuța Emilia ar fi murit în uterul mamei, deoarece placenta nu a garantat puterea necesară unei sarcini normale. Cu toate că sarcina arăta o naștere destul de dificilă, singurii care nu au renunțat la visul lor și au crezut intotdeauna intr-o minute au fost părinții micuței, Lukas și Sabine (34 de ani, respectiv 30 de ani).

După o perioadă lungă de recuperare, lupta familiei a meritat orice sacrificiu. La 9 luni de la naștere, micuța războinică a ajuns să cântărească 3 kg și este din ce în ce mai puternică în fiecare zi.

 

Traducere: Orian Remus Anghel

 Sursa:it.aleteia.org