Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Peste 18 milioane de accesări ale webcam-ului de la mormântul Sf. Francisc de Assisi

 
Peste 18 milioane de accesări ale webcam-ului de la mormântul Sf. Francisc de Assisi
  • 14 Iul 2013
  • 5338
Webcam-ul a fost accesat de persoane din 123 de ţări


Din ce în ce mai multe persoane se aproprie şi „virtual” de Sf. Francisc. În doar 3 luni au avut loc peste 18 milioane de accesări ale webcam-ului de pe site-ul www.sanfrancesco.org, unde sunt transmise în direct, 24 de ore din 24, imagini din mormântul marelui sfânt de la Assisi.

Ştirea a fost repede preluată de multe agenţii de presă, însă pentru a înţelege impactul pe care îl are această webcam este suficient să ne gândim că a fost accesată de persoane din 123 de ţări.


La ore oră din zi şi din noapte te poţi ruga „în faţa” mormântului Sf. Francisc, dacă nu în persoană, atunci prin intermediul internetului, accesând site-ul amintit.

Cele mai multe accesări s-au înregistrat în Italia, cu peste 8 milioane de vizitatori virtuali, urmată de Statele Unite ale Americii, cu mai mult de 1,5 milioane de accesări.

Pe 2 mai însuşi Papa Francisc a publicat o rugăciune pe site: „Sfinte Francisc de Assisi, mijloceşte pentru pacea sufletelor noastre”.

Despre influenţa pe care o are numele actualului papă, Francisc, şi transmiterea mesajului marelui sfânt, pr. Enzo Fortunato, directorul site-ului, a spus: „Cred că este determinantă imaginea Papei Francisc pentru a actualiza şi a face mult mai prezent mesajul Sfântului Francisc. Este evident că Sf. Francisc este iubit, dar acest papă ne-a arătat, prin alegerile sale, trăirea mesajului franciscan”.

În doar 3 luni s-au adunat 16 mii de ore de conexiune cu o medie de 3 accesări pe secundă, astfel că mormântul Sf. Francisc a devenit un fel de social network unde se schimbă şi informaţii, dar şi cerinţe pentru sfânt.

„Cerinţele pot fi împărţite în trei categorii: cereri pentru crucile propriei vieţi, pentru ca Domnul să-i ajute să le poate, apoi mulţumirea pentru tot ceea ce Domnul împlineşte prin intercesiunea Sf. Francisc, dar şi o privire de iubire şi protecţie pentru cei mai mici. Sunt, de fapt, mulţi părinţi care-i încredinţează pe copii lor mijlocirii Sf. Francisc”, a spus pr. Fortunato.

Dar odată trimise aceste rugăciuni pe internet, ele sunt „duse” la sfânt?

„Le tipărim pe toate şi, odată pe săptămână, le ducem pe mormântul Sf. Francisc: le lăsăm acolo, iar apoi sunt arhivate. Întreaga comunitate se roagă şi încredinţează Sf. Francisc rugăciunile care ajung la noi prin intermediul internetului”.

Sf. Francisc a anunţat Evanghelia prin toate mijloacele pe care le-a avut la dispoziţie. „A făcut din întregul său corp o limbă”, a spus primul său biograf, Tommaso da Celano.

„Sf. Francisc s-a folosit de viaţa sa pentru a da o primă mărturie, de voce pentru a vorbi şi a ajunge la ceilalţi, iar de cerneală s-a folosit pentru a scrie multe scrisori credincioşilor, celor puternici, fraţilor. Pentru a evangheliza lumea a mers în pieţele din naţiunea noastră, de la Bologna la Alessandria. Iar acolo s-a făcut purtătorul Cuvântului lui Dumenzeu. Şi noi în această piaţă mediatică dorim să devenim purtătorii Cuvântului lui Dumnezeu prin viaţa şi implicarea noastră”, a spus pr. Fortunato.

Traducerea: Andrei Hrișman



Sursa:www.news.va