Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Gary Sinise: un catolic convertit, invitat la congresul Cavalerilor lui Columb

 
Gary Sinise: un catolic convertit, invitat la congresul Cavalerilor lui Columb
  • 30 Mar 2017
  • 3546

Sinise încântă peste 2000 de cavaleri cu povești despre convertirea sa

 

Gray Sinise - actor, regizor, basist, filantrop, patriot și catolic convertit - a fost invitatul surpriză la Congresul anual al Cavalerilor lui Columb, în Orlando, la începutul acestei luni.

Persoana cea mai surprisă de prezența sa acolo a fost el însuși. El a mărturisit că atât el cât și familia lui nu făceau parte din nicio religie până când soția lui s-a întors la rădăcinile catolice ale mamei sale, abandonate în anul 2000, iar el a urmat-o lent, dar sigur spre confirmarea convertirii în anul 2010. Acesta a povestit despre șocul pe care l-a avut și despre suportul soției sale în această decizie într-un interviu cu mulți ani în urmă. Avea o filmare în California de Nord, când soția lui, Moira și cei trei copii au venit în vizită în timpul declanșării unui uragan pe uscat. Gândindu-se că avionul va fi blocat, el a închiriat o mașină și a condus spre Charlotte prin ploaie torențială, vânt puternic, tunete și fulgere. La un moment dat, Moira îl anunță că atunci când se vor întoarce în Chicago, ea se va reîntoarce la Biserica Catolică și îi va înscrie pe copii la o școală catolică. Actorul a fost șocat și nemulțumit de această veste. Singurele cunoștințe pe care le avea despre școlile catolice erau, de fapt, niste povești de-ale unor prieteni, ce-l învinovățeau de această decizie. Dar Moira și-a respectat planul de a frecventa Biserica Catolică și de a-i înscrie pe copii la o școală catolică. Între timp, școala părea a fi opusul așteptărilor lui Gray. El a descoperit că mediul este unul plăcut și a devenit un adept al acestui mod de viață. Au mai trecut 10 ani până când a ”traversat Tibrul”, totuși 10 ani de acțiuni caritabile și acte de binefacere.

La scurt timp după luna septembrie a anului 2011, a fost invitat în calitate de artist pentru a vorbi despre eroi asemenea Pr. Mychal Judge, capelanul departamentului de pompieri New York, care a murit în timp ce sprijinea victimele atacului terorist asupra turnurilor gemene. În 2003, Sinise devine co-fondatorul operațiunii Copiii Irak-ului, care de peste 9 ani susținea o lucrare mare a trupelor americane de colectare și donare de rechizite și îmbracaminte, dar și construirea unor școli pentru copiii din Irak. Donația cuprinde mii de cutii umplute cu haine, jucării, rechizite, alimente și obiecte de igienă de care copiii au mare nevoie.

Astfel, Gray a devenit din ce în ce mai pasionat de ajutorul pe care îl poate oferi și veteranilor de război. A pus bazele unei fundații ce are în vedere restabilirea independenței și construirea unor ”case inteligente” pentru soldații grav răniți. Cu ajutorul Cavalerilor lui Columb, un infanterist care și-a pierdut ambele picioare și o mână în lupte, a reușit să se mute cu soția sa într-o casă de înaltă tehnologie. Actorul și-a exprimat recunoștința față de Cavalerii alături de care, pe parcursul colaborării lor, au reușit să ducă la împlinire multe acte de caritate și un volum generos de misiuni.

 

Traducere: Gabriela OrianSursa:it.aleteia.org

Știri din aceeași categorie