Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mons. Michel Aupetit este noul Arhiepiscop al Parisului

 
Mons. Michel Aupetit este noul Arhiepiscop al Parisului
  • 07 Dec 2017
  • 1134

Sfântul Părinte a acceptat retragerea din fruntea conducerii Consiliului Pastoral al Arhidiecezei de Paris a cardinalului Andre Vingt-Trois și a dispus numirea monseniorului Michel Aupetit, ca nou Arhiepiscop Mitropolitan al Arhidiecezei, care până la această data a păstorit dieceza de Nanterre în calitate de episcop.

Mons. Michel Aupetit s-a născut la data de 23 martie 1951 în Versailles, în dieceza cu  același nume. După studiile secundare s-a înscris la Facultatea de Medicină din Créteil, absolvind în anul 1978. A practicat apoi medicina în Colombes, în periferia de nord a Parisului, timp de doisprezece ani. Specializarea și-a desăvârșit-o în bioetica medicală,  iar practica a exercitat-o la spitalul Henri Mondor din Créteil.

În anul 1990, a intrat în seminar pentru formarea preoțească, fapt încheiat cu bacalaureatul în teologie. El a fost hirotonit preot la 24 iunie 1995 pentru a sluji în Arhidieceza de Paris.

După hirotonire, a ocupat următoarele posturi ministeriale: Paroh la Saint Paul-Saint Louis, capelanul liceelor din Marais: François Couperin, Charlemagne et Saint-Germain, Victor Hugo (1995-2001); preot paroh la Notre-Dame de l'Arche d'Alliance (2001-2006); decan al decanului Pasteur-Vaugirard (2004-2006); vicar general al Parisului și membru al consiliului preoțesc (2006-2013).

A fost numit episcop titular de Massita și auxiliar al Parisului la data de 2 februarie 2013 și a fost consacrat în 19 aprilie. La 4 aprilie 2014 a fost transferat la Episcopia de Nanterre.

În cadrul Conferinței Episcopale franceze este președinte al Consiliului "Familie și Societate". Acesta în prezent este, de asemenea, membru al grupului de lucru "Bioetica".


Traducere: Remus Orian

 Sursa:it.radiovaticana.va