Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VIDEO: Polonezi de pe meleagurile Sfântului Ioan Paul al II-lea la Beclean

 
FOTO/VIDEO: Polonezi de pe meleagurile Sfântului Ioan Paul al II-lea la Beclean
  • 08 Iul 2018
  • 3097

După doi ani de la desfășurarea Zilelor Mondiale ale Tineretului din Cracovia, cu tema „Fericiți cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire” (Mt 5,7), la care au participat milioane de tineri și câteva sute de tineri români, printre care numărându-se și un grup de 43 de pelerini din Beclean, gazdele poloneze s-au reîntors să viziteze orașul de pe Someș și Parohia Greco-Catolică „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitate.Veniți la Zilele Orașului Beclean (6 – 8 iulie), 65 de polonezi din județul Myślenice, voievodatul Polonia Mică, au petrecut câteva zile frumoase în mijlocul comunității de pe malul Someșului Mare, fiind un bun prilej pentru întărirea relațiilor de prietenie și credință.Oaspeții polonezi au vizitat obiective locale şi judeţene: lăcaşuri de cult, Colegiul Național "Petru Rareș", unde se desfășura tabăra națională de robotică, Herghelia Beclean, Băile Figa, Colibiţa, Tihuța, Runcu Salvei. Coordonatorii grupului au fost Cetăţeanul de onoare al Becleanului, Marek Lenczowski, președintele județului Myslenice (regiunea Malopolska) și Ignat Timar, președintele Societății polono-române din Cracovia. Ca de fiecare dată, gazde bune au fost primarul Nicolae Moldovan, viceprimarul Mathe Ştefan, directorul Cristian Nicula și preotul Alin Cîndea.

(Galerie Foto)

Anul acesta, grupul din Polonia a fost însoțit și de trei primari ai județului Myslenice, de Małgorzata Miszczak, redactor la televiziunea regională Myślenice iTV Powiatowa Telewizja și de fanfara Goralska Orkiestra Deta ze Skomielnej Czarnej i Bogdanowki, înființată acum 16 ani de doi preoți și condusă în prezent de Andrzej Jedriszek și Mariusz Buda. Fanfara, formată din tineri instrumentiști dintr-o localitate învecinată cu Wadowice, locul nașterii lui Karol Wojtyla, a concertat cu ani în urmă și în fața Sfântului părinte Ioan Paul al II-lea, primind binecuvântarea acestuia și purtând astăzi cu multă demnitare o insignă cu chipul Sfântului.Momentul culminant al vizitei l-a constituit Sfânta Liturghie celebrată duminică în Biserica Parohiei Greco-Catolice. Aici, fanfara, la finalul slujbei, le-a încântat auzul celor prezenți ajutându-i să-i aducă laude și preamărire lui Dumnezeu.


ACC