Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 9
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfântul Scaun și Ungaria au semnat un acord financiar

 
Sfântul Scaun și Ungaria au semnat un acord financiar
  • 23 Oct 2013
  • 3097
Luni 21 octombrie, la sediul Parlamentului Ungar din Budapesta a fost semnat  "Acordul dintre Sfântul Scaun și Ungaria referitor la modificarea înțelegerii, semnată la 20 iunie 1997 privind finanțarea activităților de servicii publice și religiose efectuate de către Biserica Catolică din Ungaria, dar și asupra unor probleme de natură patrimonială”.

Biroul de Presă al Sfântului Scaun informează că din partea Sfântul Scaun, acordul a fost semnat de către Mons. Alberto BOTTARI de Castello, arhiepiscop titular de Oderzo, Nunțiu Apostolic în Ungaria, iar din partea  Ungariei de vicepremierul Zsolt Semjen.

Acordul, reiese din declarație, aduce  unele  modificări la cel semnat în 20 iunie 1997 (încă în vigoare) și este actualizat în funcție de contextul noilor reglementări apărute cu schimbarealegea legii fundamentale a Ungariei promulgată în 25 aprilie 2011. În termeni concreți, "sunt reglate anumite aspecte financiare legate de predarea religiei în școli, în instituțiile catolice de învățământ superior, reglementări ce privesc restaurarea și conservarea patrimoniului religios (monumente și opere de artă aflate în posesia instituțiilor ecleziastice), precum și alocarea unei  părți din impozitare în favoarea Bisericii Catolice, dar și reglementări ce privesc veniturile din fostele proprietăți ale Bisericii care nu sunt enumerate în anexele  Acordului din 1997".

În total, acordul este format din 7 articole  și 3 anexe, urmând a intra în vigoare după schimbul instrumentelor de ratificare.

Traducere: Remus OrianSursa:zenit.org