Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un nou ambulatoriu, darul papei Francisc pentru oamenii străzii

 
Un nou ambulatoriu, darul papei Francisc pentru oamenii străzii
  • 26 Dec 2018
  • 493

Elemozineria Apostolică deschide un nou ambulatoriu, situat "la adăpostul" coloanelor lui Bernini, din Piaţa Sfântul Petru.

Intitulată "Maica Milostivirii", noua structură medico-sanitară este destinată pelerinilor şi persoanelor nevoiaşe şi înlocuieşte ambulatoriul "Sfântul Martin", care a funcţionat din februarie 2016. Ambulatoriul este un nou dar pe care papa Francisc îl face oamenilor străzii care, tot într-o  structură adiacentă coloanelor lui Bernini, au primit timp de doi ani îngrijiri medicale primare, având la dispoziţie şi servicii care funcţionau deja înainte, precum serviciul de duşuri şi frizerie.

Încheiate în aceste zile, lucrările la ambulatoriu au fost proiectate, conduse şi realizate de Guvernatoratul Cetăţii Vaticanului, în colaborare cu Direcţia Serviciilor de Igienă şi Sănătate, din Vatican.

Structura este alcătuită din trei cabinete amenajate pentru vizite medicale, un biroul pentru direcţiune, două băi şi o sală de primire. Medicii şi alţi membri ai personalului medical care oferă asistenţă sunt voluntari, noua structură urmând să fie deschisă pentru consultaţii trei zile pe săptămână: lunea, joia şi sâmbăta. În viitor, şi studenţi la Medicină vor putea face practică în noua structură medico-sanitară din Vatican, sub îndrumarea personalului specializat.Sursa:vaticannews.va/ro

Știri din aceeași categorie