Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Giulgiul din Torino – O conferință despre știință și miracol

 
Giulgiul din Torino – O conferință despre știință și miracol
  • 10 Apr 2019
  • 1843

Miercuri 10 aprilie, ora 19.30, la Catedrala Sfântul Vasile, Alin Vara va susține o conferință despre Giulgiul din Torino.

Etichetat în mass-media seculară ca un fals medieval, Giulgiul rămâne însă, la o privire mai atentă, un obiect misterios. Analizele științifice oneste, pe măsură ce au aproximat cu o tot mai mare precizie datele despre proveniența sa, au contribuit însă și la adâncirea misterului. A îmbrăcat acest Giulgiu pe Isus din Nazaret, din după-amiaza unei zile de vineri până duminică dimineața, cândva în luna aprilie a anului 30?

Credința creștină nu depinde de un răspuns afirmativ. Dar poate fi întărită de un astfel de parcurs în care știința ne poartă până la granița vizibilului, a empiricului, a „lumii cunoscute”, lăsându-ne în fața porții către „întunericul strălucitor” din mistica patristică. Iar datele, cel puțin până acum, ne arată cu o acuratețe aproape desăvârșită că, privind Giulgiul, ne aflăm în fața celei mai importante relicve a tuturor timpurilor, a urmei de o claritate zguduitoare a Patimii și Învierii Domnului nostru Isus Hristos.

Toți preoții și credincioșii sunt așteptați la această întâlnire!

Sfânta Liturghie se va celebra la ora 18.30.Sursa:episcopiabucuresti.ro